Valve er en av spillutviklerne som satser stort på VR.
Valve er en av spillutviklerne som satser stort på VR.

Annonse


Valve satser stort på VR-spilling

Selv om Valve ikke er den spillutvikleren som er mest aktiv på akkurat den fronten, er det tydelig at de satser stort på virtuell virkelighet.

En tredjedel på VR
Under diskusjon rundt VR på Reddit-forumet skrev Valves Alan Yates at en tredjedel av selskapet jobber med VR. Estimater tyder på at Valve har rundt 300–350 ansatte, det vil si at rundt 100 av dem jobber med virtuell virkelighet.

Foruten Vive – som er et samarbeid mellom HTC og Valve – minispillsamlingen The Lab og noen andre verktøy for VR, har vi ikke sett mye til noen VR-prosjekter fra Valve. Det skal bli interessant å se hva den store gruppen med utviklere kommer opp med.

Må åpnes opp
Uansett satser hardt på å åpne opp VR-plattformen for alle. Forrige uke startet de et initiativ som skal sørge for at VR-utviklere ikke velger å gå eksklusivt til én plattform.

Annonse


Oculus blir beskyldt for å tenke annerledes og de har blant annet blokkert for at Vive-brukere kan spille Rift-eksklusive spill. Dog blir det mulig å bruke de kommende Oculus Touch-kontrollerne med Vive-spill.

 

Kilder:
Kotaku,
Reddit