Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slik vil Valve forhindre VR-eksklusive spill

Spill: Tilby finansiell hjelp til utviklere.

Den virtuelle virkelighetskrigen, om vi kan kalle det det, mellom HTC Vive og Oculus Rift startet for fullt i våres.

Finansiell støtte
Valve-sjef er ingen tilhenger av plattformeksklusive utgivelser, noe han mener er både ødeleggende for forbrukerne og utviklerne, og selskapet starter nå et initiativ for å finansiere utviklere.

«Vi er mye bedre egnet enn en ny VR-utvikler til å håndtere den finansielle risikoen, så vi er veldig fornøyde med å støtte utviklerne finansielt (i hovedsak betyr det forhåndsbetalt Steam-omsetning). Vårt ønske er at å gi utviklerne finansielle midler vil føre til at færre inngår avtaler som forlanger at de blir eksklusive», skiver Newell i en e-postutveksling med Reddit-brukeren elpollodiablo87.

Han skriver videre at utviklerne har ingen forpliktelser overfor Steam og at de kan utvikle til Rift eller PlayStation VR eller hva enn de måtte ønske.

Et lån?
Det er usikkert hvordan denne finansieringsmodellen vil fungere, men VG247 skriver at Valve muligens vil ta en del av overskuddet helt til lånet er betalt.

Allerede finnes det flere forskjellige VR-eksklusive titler tilgjengelig for Oculus Rift og HTC Vive, noe som muligens ikke er til det optimale for forbrukerne.

 

 

Kilder:
VG247,
Reddit

Stikkord: Spill, valve, vr