Lucky's Tale var et av Rift-eksklusivene som kunne spilles på HTC Vive.
Lucky's Tale var et av Rift-eksklusivene som kunne spilles på HTC Vive.

Annonse


Oculus blokkerer for Vive-spilling

I midten av forrige måned fant noen lure VR-spillere hvordan man kan spille Oculus Rift-eksklusive spill på HTC Vive med appen Revive.

Blokkerer tilgangen
Oculus var raskt ute med en uttalelse der de uttrykte at de på ingen måte var særlig begeistret for dette og omtalte det som «en hack».

«Dette er en hack, og vi aksepterer det ikke. Brukere kan forvente at hackede spill ikke fungerer uendelig, ettersom regelmessige programvareoppdateringer til spill, apper og vår plattform mest sannsynlig vil ødelegge den hackede programvaren», sa selskapet den gang.

Nå har selskapet sluppet en ny oppdatering for VR-hodesettet som sperrer for muligheten til å spille Rift-spill som Lucky’s Tale og Oculus Dreamdeck på HTC Vive.

Annonse


Sjekker mot DRM
CrossVR, en av utviklerne bak Revive, skriver at Oculus nå sjekker at hodesettet er koblet til Oculus Platform DRM for å forhindre at ikke-Oculus-hodesett kobler til systemet.

Det skal finnes en måte å lure seg forbi sperren, men brukeren er avhengig av forbrukerversjonen av Oculus Rift eller det andre utviklersettet. Samtidig er det sluppet en ny versjon av Revive med en omfattende forklaring på hvordan man kan omgå DRM-sperren.

De to VR-utfordrerne ser ut til å satse på eksklusivt innhold for å tiltrekke seg kundene, noe mange spillere frykter.

 

Kilde:
The Verge

Annonse