Slik gjorde Oculus piratkopiering enklere ved et uhell

Oculus-DRM åpner opp for VR-piratkopiering.
Oculus-DRM åpner opp for VR-piratkopiering.

Som vi skrev tidligere i dag har Oculus sperret for appen Revive om gjorde det mulig å spille Rift-eksklusive spill på HTC Vive. Oculus var veldig tydelige på at de ikke var begeistret for appen.

Utvikler beklager
Nå kan det virke som at blokkeringen har slått tilbake på dem. Den nyeste oppdateringen av Revive gjør det ikke bare mulig å spille eksklusive Rift-spill på på Vive igjen, men den omgår også Rifts DRM-beskyttelse.

Dette åpner igjen for enklere piratkopiering av VR-spill, noe som neppe var planen til Oculus. På Reddit skriver utvikleren LibreVR følgende:

Annonse

«Jeg ønsket virkelig ikke å gjøre dette. Jeg støtter fortsatt ikke piratkopiering, ikke bruk dette biblioteket for piratkopier.”

Omgår DRM-sperren
Til Motherboard forteller utvikleren at hvis de hadde funnet ut en måte å porte Rift-spill uten å omgå DRM-en, så hadde de brukt den.

Tidligere har Oculus-grunnleggeren Palmer Luckey uttalte at han ikke har problemet med at folk tukler med spillene slik at de kan spille dem hvor de måtte ønske, men det at Revive er såpass enkel å bruke fikk ham muligens til å ombestemme seg.

 

Kilder:
Motherboard,
The Verge

Annonse
Annonse