Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples nye Thunderbolt-skjerm får visstnok en dedikert GPU slik at også tynne MacBooks kan dra innholdet rundt uten å knele. (Ill.: Apple)

Derfor får Apples nye monsterskjerm egen GPU

Har noen gjort dette før?

Dagens eksterne Tunderbolt-skjerm fra Apple er ikke oppdatert på lenge – nå forsvinner den fra butikken.

Egen GPU for å drive 5120 x 2880
Og det betyr nok at Apple har planer om å vise frem nye skjermer, kanskje under WWDC. Pressekonferansen starter 13. juni og vi oppdaterer fortløpende (det skal handle om Siri og iOS 10).

Nå hører alltid troverdige 9to5mac fra sine kilder at den nye skjermen trolig får 5K-oppløsning (5120 x 2880) og enda mer spennende: at den får en dedikert ekstern og kraftig GPU bygget inn i selve panelet.

Smart, men kan ikke nyttegjøre seg av begge
OS X finner selv ut om den skal bruke intern-skjermkortet eller den eksterne GPU-en i skjermen. Det skal ikke være mulig å nytte seg av begge GPU-ene samtidig.

Grunnen til dette skal være at Apple ønsker at skjermen skal være kompatibel med så mange kommende Mac-modeller som mulig grunnet all kraften som trengs for å dytte 5K med piksler.

Selskapet ønsker å slanke enhetne så mye som mulig, og da er det ikke plass til GPU-er i maskinen… skjermen derimot. Vi tenker i retning MacBook og nye MacBook Pro som også utstyres med noe helt spesielt.

 

 

Kilde:
9to5mac

Stikkord: Apple