Disse ARM-brikkene skal drive mobil VR

Cortex-A73 og Mali-G71 skal drive mobil VR.
Cortex-A73 og Mali-G71 skal drive mobil VR.

2016 begynner smått å bli «den virtuelle virkelighetens år», og toppmodellene Oculus Rift og HTC Vive er sakte, men sikkert på vei ut til forbrukerne.

Mali-G71
Det er ikke bare PC-VR det satses på og som Google viste frem under I/O-konferansen tidligere denne måneden, satses det også stort på VR på mobil.

ARM benyttet anledningen under Computex 2016 til å vise frem nye brikker som skal kunne drive virtuell virkelighet på mobil.

Annonse

Det er snakk om prosessoren (CPU) Cortex-A73 og grafikkenheten (GPU) Mali-G71. Sistnevnte er ARMs første som bruker selskapets tredjegenerasjons arkitektur, kjent som Bitfrost. Kjernen gir 50 prosent bedre ytelse, 40 prosent høyere grafikkytelse og er 20 prosent mer strømgjerrig enn forgjengeren.

Ifølge ARM kan GPU-en matche NVIDIAs GTX 940m.

Mali-G71 yter svært godt.
Mali-G71 yter svært godt.

Cortex-a73
Med CPU-en Cortex-A73 fokuserer ARM på ytelse mot energieffektivitet. Den skal være 30 prosent mer effektiv enn Cortex-A72 samtidig som den yter på det meste 1,3 ganger mer.

ARM uttaler at de om kort tid vil starte produksjonen og at de første smarttelefonene med de nye brikkene vil komme tidlig i 2017.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse