Google Home blir en direkte konkurrent til Amazon Echo.
Google Home blir en direkte konkurrent til Amazon Echo.

Annonse


Daydream, Android «N» og Android Instant Apps

I går kveld norsk tid gikk startskuddet for Googles årlige I/O-konferanse.

Mange nyheter
Det var forventet at selskapet skulle annonsere en eller annen form for virtuell virkelighet, mer om Android «N» og at Android-apper blir kompatible med Chrome OS. Selv om sistnevnte ikke ble diskutert under den første dagen, er det blitt bekreftet at dette er noe som er på vei.

Dette er de største annonseringene fra dag én:

Android «N»
Google kan ikke hat et stort arrangement uten å snakke om deres viktigste programvareplattform. Den neste Android-versjonen har fortsatt bare kodenavn N, og samtidig som millioner av Android-brukere venter på Android 6, har selskapet  sluppet en ny betaversjon av Android N.

Annonse


Google har forbedret ytelsen siden forrige betaversjon og og vil snart dra nytte av grafikk-API-en Vulkan.

De har også gjort fleroppgavekjøring mer strømlinjeformet og i Android N er det begrenset til de syv seneste appene. I tillegg blir det mulig med delt skjermvisning og bilde-i-bilde.

Se videoen under for å lære om alt det nye i denne versjonen.

Google Daydream
Dette er Googles virtuelle virkelighetsplattform og er bygget direkte på toppen av Android «N». Daydream er på ingen måte tiltenkt som en konkurrent til Oculus Rift og HTC Vive, men er mer avansert enn Google Cardboard og en mer direkte konkurrent til Samsung Gear VR.

Google har allerede bygget VR-versjoner av apper som YouTube Street View, Google Play Store, Play Movies og Photos. Selskaper som Ubisoft, Electronic Arts, Netflix og HBO planlegger også å lage apper for Daydream.

Et VR-hodesett
Før konferansen ble det ryktet at Google skulle annonsere et eget VR-hodesett, det skjedde ikke. I stedet viste de frem et referansedesign for et VR-hodesett som drives av smarttelefoner.

Google lager også referansedesign for smarttelefoner – blant annet Nexus 5X som vi testet i fjor – noe som kan bety at de med tiden også vil lansere et eget VR-hodesett.

Allo og Duo
Søkemotorgiganten har annonsert to nye meldingsapper. Allo har en egen chatbot i tillegg til standard meldingsfunksjoner som uttrykksikoner, klistremerker og muligheten til å tegne på bilder. Samtlige meldinger har også ende-til-ende-kryptering.

Duo er en direkte konkurrent til videotjenester som Skype og Apples FaceTime. Appen skal være enkel å bruke og har en funksjon Google kaller «Knock Knock» og lar personer du ringer se en videoforhåndstitt av deg før han eller hun svarer.

Google Home
Ikke så overraskende annonserte Google en direkte konkurrent til Amazon Echo. Den vil ha flere av de samme funksjonene som Amazons ekvivalent og er drevet av Googles Assistant-teknologi.

Google Home er bygget på Chromecast-standarden slik at det er mulig å sende media til andre Cast-kompatible høyttalere og skjermer.

Android Instant Apps
Kanskje den mest interessante nyheten. Snart kan du kjøre Android-apper uten å laste dem ned til enheten din.

Google viste frem en demo der de trykker på en BuzzFeed-lenke og Google Play henter de delene fra BuzzFeed-appen du trenger og spiller av videoen. De viste også frem hvordan de bruker en parkeringsapp uten å installere den.

Ifølge selskapet vil det ta utviklerne «under én dag» for å tilpasse appene til Android Instant Apps.

 

Kilder:
Google,
The Verge