«Ok Google», vis oss hva du har

Bilder viser en Onhub router, designet på Googles «Chirp» vil nok ligne på denne.
Bilder viser en Onhub router, designet på Googles «Chirp» vil nok ligne på denne.

Det er ikke lenge siden selskapet Bluetoo slapp en app til iOS som lar deg bruke din iPhone sammen med Amazons kraftige stemmeassistent Alexa. Nå kommer Google sitt bidrag til trenden med frittstående høyttalere som fungerer som assistenter.

Chirp
Tidligere i år skrev vi om at Google ville ta opp kampen med Amazon og deres Alexa som konstant lytter, klar til å servere deg informasjon og utføre oppgaver for deg.

Nå har det kommet litt mer informasjon om enheten som kommer til å ligne på selskapets OnHub trådløse ruter. Det er ikke noen offisielt navn på produktet enda, men enn så lenge så er det interne navnet på prosjektet «Chirp».

Annonse

Skal komme i år
Recode melder fra sine kilder at det er usannsynlig at noe konkret kommer ut av den nær forestående I/O konferansen til Google, men at veikartet indikerer at en enhet skal komme i år.

Ok, Google
Man har lenge hatt muligheten til å bruke en stemmeassistent på android enheter, denne har man kunnet aktivere ved å si ordene «Okay, Google». Men nå skal de også se om assistenten har livets rett som en enhet med 360-graders høyttalere og mikrofon.

Amazon på topp
Det er Amazon som eier dette markedet akkurat nå, analyser indikerer at selskapet har solgt 3 millioner Echo enheter siden lanseringen.

Kilde:
Recode

Annonse
Annonse