Møt Lexi, Alexas lillesøster

Her kan du se Lexi svare på spørsmål om seg selv.
Her kan du se Lexi svare på spørsmål om seg selv.

Amazon og Microsoft er de som  leder så langt i kappløpet om å tilby sin stemmeassistent på tvers av plattformer. Siste skuddet på stammen er Lexi, en iOS app som koster langt mindre enn en Echo, og gir mange av de samme funksjonene.

Stadig i utvidelse
Etter først å ha lansert Echo, den frittstående høyttaleren med Alexa innebygget, så kom Amazon ut med Echo Dot. Og nå er  assistenten deres også tilgjengelig i app-form på iOS plattformen.

Med appen «Lexi» så kan du teste ut Echo funksjonaliteten for en billigere penge (55 kroner) enn om du skulle gå til innkjøp av orginalen.

Annonse

Kun iOS enda
Det er litt sparsomt med informasjon fra Amazon, men med Lexi kan du altså kommunisere med Amazons Alexa uten å kjøpe en Echo eller Echo Dot. Mens Apples Siri og Google Now begge holder seg til sine egne plattformer brer Amazon og Microsoft seg ut ved å tilby sine assistenter på flere plattformer.

Mange bruksområder
Alexa og Echo har mange forskjellige bruksområder, fra å kjøre frem bilen din eller legge til flere elementer på handlelisten så kan den læres nær sagt alt mulig. Lexi derimot er litt lettere enn sin storebror Echo.

Mangler noe funksjonalitet
Lexi benytter samme grunnleggende sett med funksjoner som du finner i Echo og Echo Dot, men du får ikke tilgang til absolutt hele spekteret av Alexa Voice Services. Blant annet kan du ikke strømme musikk fra Amazon Prime om du ikke allerede eier en Echo.

Det som Lexi gir deg tilgang til er såkalte Skills, smarthuskontroller, bestilling av amazon produkter og muligheten til å få svar på alt mellom himmel og jord.

Lexi er tilgjengelig i App Store nå og koster 55 kroner.

Kilde:
Hey Lexi via The Verge

Annonse
Annonse