Edward Snowden er ikke videre begeistret over at Allo ikke har superkryptering som standard.
Edward Snowden er ikke videre begeistret over at Allo ikke har superkryptering som standard.

Annonse


Edward Snowden slakter Googles nye meldingsapp

Tidligere denne uken annonserte Google flere nyheter under selskapets årlige I/O-konferanse, deriblant lynmeldingsappen Allo.

– Styr unna
På tross av at Allo har støtte for ende-til-ende-kryptering, er ikke dette påslått som standard i appen. Mens apper som Signal, Edward Snowdens personlige favoritt, Telegram og WhatsApp med flere tilbyr superkryptering, har altså Google valgt en annen løsning.

Det får den tidligere NSA-ansatte Edward Snowden, som for tiden er på rømmen fra amerikanske mynidgheter, til å reagere. På Twitter har han lagt ut følgende melding:

Annonse


Kan endre seg
Heldigvis er ikke håpet ute for dem som ønsker å bruke Allo og samtidig ha superkryptering. Thai Doung, som er en av sjefene for Googles produktsikkerhetsavdeling, skriver (innlegget ble opprinnelig slettet, men TechCrunch rakk å lagre innholdet) at han virkelig har jobbet for å implementere ende-til-ende-kryptering i appen.

Duong hinter til at Allo i fremtiden vil bli oppdatert med et eget valg der brukerne selv kan velge om de vil ha krypteringen påslått eller ei. Uansett vil nok brukerne alltid sette pris på bedre sikkerhet i tjenestene de bruker.

 

Kilder:
Neowin,
TechCrunch