Windows 10 Mobile får dette etter alle andre

Windows Hello støter iris-skanner, til sommeren er fingersensor på plass.
Windows Hello støter iris-skanner, til sommeren er fingersensor på plass.

I 2011 ble Motorola Atrix lansert – den første smarttelefonen med fingerensor. To år senere kom Apple med Touch ID, og nå er fingersensor nærmest blitt standard i nyere mobiler.

Windows Hello
Dog er det ett operativsystem som ikke har hatt støtte for fingersensor, nemlig Windows 10 Mobile. OS-et har faktisk støtte for iris-skanner for å låse opp mobilen, men fingersensorstøtte kommer ikke før til sommeren i forbindelse med Anniversary Update til Windows 10 (Mobile).

The Verge skriver at det er usikkert hvor mange av Windows-produsentene som vil implementere dette, men den første mobilen med fingersensor slippes til sommeren i form av HP Elite x3.

Annonse

Usikkerhet
Windows Hello er en av de mer interessante funksjonene i Windows 10 Mobile og iris-skanneren klarer faktisk å skille mellom eneggede tvillinger. Vår anmelder var også fornøyd med funksjonen da han testet Microsoft Lumia 950 XL og Windows 10 Mobile på slutten av fjoråret.

Når det gjelder kommende smarttelefoner med Windows 10 Mobile, er det fortsatt usikkert hva som vil dukke opp. Som nevnt over er HP Elite x3 på vei, i tillegg har vi Acer Jade Primo. Microsoft, som muligens har lansert sin siste Lumia-telefon, ryktes å ha fokus på en Surface Phone, men det er usikkert når eller om den i det hele tatt vil dukke opp.

 

Kilder:
MSPoweruser,
The Verge,
Webcusp

Annonse
Annonse