Google vil at du skal chatte på YouTube

Slik ser YouTube-snakken ut.
Slik ser YouTube-snakken ut.

Søkemotorgiganten Google har ikke lykkes helt på lynmeldingsfronten. I 2009 kom «Wave» som skulle revolusjonere nettpraten, men den ble aldri en suksess, og så har vi Hangouts som ikke har nådd populariteten til Talk.

Tar opp kampen
Nå tester Google ut en ny snakkefunksjon i YouTube-appen som gjør det mulig å konversere i sanntid. Selskapet håper at dette vil resultere i at flere deler videoer og mer tid brukt på YouTubes nettsider. Som igjen betyr økt omsetning.

På tross av at YouTube er desidert størst på videostrømmefronten, opplever de økt konkurranse fra direktestrømmetjenester som Facebook Live og Periscope, men også ultrapopulære Snapchat. Google jobber med en egen strømmeapp for å utfordre konkurrentene.

Annonse

Kun på testbenken
Wired skriver at det er usikkert hvorvidt snakkefunksjonen vil bli rullet ut til samtlige brukere, og vil i hovedsak være avhengig av responsen fra den lille testgruppen.

Savner du en egen chattefunksjon i YouTube, eller finnes det nok lynmeldingstjenester fra før?

 

Kilder:
Wired,
Neowin

 

Annonse
Annonse