Slik ser Google Wave ut på skjermen. Chatting blir aldri det samme...

Annonse


Google revolusjonerer nettpraten

«XXXX skriver…» står det nederst i Messenger. Og du venter i spenning på hva kameraten din har på hjertet.

Samme bakmenn som Maps

Nå er dette slutt, om Google får det som de vil. Søkemotorgiganten har nemlig fortalt verden at de er på vei med en helt ny teknologi som lar oss snakke på nettet i sanntid.

Den nye tjenesten kalles «Wave», og er utviklet av brødrene Jens og Lars Rasmussen, som også utviklet Google Maps.

Like stort?

Google Maps brukes nå av omtrent alle som kan krype gå, for å finne adresser og sjekke hvordan det ser ut i et område ved hjelp av satellittbilder og bilder helt ned til gatenivå via Street View.

Brødreparet håper tydeligvis at Google Wave skal bli en like stor suksess.

Skriv i sanntid

Og det er fullt mulig de får rett. For demonstrasjonen var unektelig imponerende. Wave får MSN Messenger og alle andre chatte-klienter sil å fortone seg som gammeldagse.

I tillegg til at det skrives i sanntid som en virkelig samtale, kan du overføre bilder, filmer og nær sagt alt mulig annet direkte.

Systemet er i utgangspunktet webbasert som Google Maps, men Google sier de har utviklet mobilklienter både for iPhone og Android.

Oversettelse på direkten

Om du vil gå tilbake og sjekke hva som ble overført tidligere, finnes det «spol tilbake»-knapp. Og om du av en eller annen grunn savner den gode gamle «Send»-knappen, kan du skru på forsinkelse, slik at teksten først blir overført når du er ferdig med å skrive hele meldingen.

I tillegg oversetter også Wave på direkten, slik at man skal kunne bruke sitt eget språk når man snakker med en person fra et annet land.

Når får vi norsk?

Hvor mange språk som støttes, er ennå ikke klart. Men under demonstrasjonen torsdag kveld viste Google hvordan en franskmann og en amerikaner enkelt kunne snakke sammen på direkten – uten at franskmannen behøvde å slå over i engelsk.

Vi tipper imidlertid at norsk som vanlig ikke står øverst på prioriteringslista, og at det også kan gå en stund får du kan chatte med kameraten din i indre Mongolia uten videre…

Mer om Google Wave finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse