VR kan være HTCs siste utvei

HTC Vive opplever en meget positiv start.
HTC Vive opplever en meget positiv start.

Etter å ha vært en av de fremste på smarttelefonfronten, har taiwanske HTC sunket som et lodd de seneste årene. Fjoråret var rett og slett et katastrofeår.

Sliter på mobilfronten
Tallene for årets første tre måneder er alt annet enn hyggelig lesning for selskapet og deres investorer. I løpet av det første kvartalet omsatte selskapet med 455 millioner dollar, rundt 3,7 milliarder kroner. En nedgang på 64 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Samtidig er det selskapets fjerde måned på rad med nedgang. På høsten i fjor hadde aksjen sunket med 60 prosent så langt det året og HTC ble omtalt som verdiløst. Interessant nok, i 2011 var HTC den største smarttelefonleverandøren i USA.

Annonse

HTC 10 ser heller ikke ut til å være mobilen som skal redde selskapet.

Virtuell virkelighetssuksess
Men det er én ting som går bra for selskapet, nemlig HTC Vive. Kort tid etter at forhåndsbestillingsslukene hadde åpnet, rapporterte selskapet at det ble solgt 15 000 VR-hodesett i løpet av de første 10 minuttene. Det er tydelig at HTC er inne på rett spor her.

Forrige uke sprakk også nyheten om at HTC planlegger å starte et separat selskap som skal jobbe med utvikling av ny teknologi. Blant annet hevdes det at det nye selskapet skal stå for videreutvikling av HTC Vive – som ser ut til å ha en god start på VR-markedet.

Selskapet skal ha startet opp et fond på 100 millioner dollar, rundt 820 millioner kroner, som skal investere i oppstartsselskaper som fokuserer på virtuell virkelighet.

 

Kilde:
Fortune

Annonse
Annonse