– HTC har kun solgt 251 HTC 10 i Kina

Ifølge rapporter gjør HTC 10 det svært dårlig i Kina.
Ifølge rapporter gjør HTC 10 det svært dårlig i Kina.

Ifølge rapporter fra Focus Taiwan er HTC 10 en komplett flopp i Kina.

251 enheter
HTC lanserte en 10-modell med dårligere spesifikasjoner i Kina enn resten av verden og modellen kjører blant annet på en svakere Snapdragon 650-prosessor i stedet for toppmodellen Snapdragon 820 som blant annet sitter i den norske utgaven.

«HTC startet en salgskampanje i to stor kinesiske nettbutikker – Tmall og Jingdong Mall – 25. april. Elleve dager senere forhåndssalget starter, har det kun blitt bestilt 251 enheter», skriver avisen.

Annonse

Selv om prisen i Kina er lavere enn i de andre markedene, rundt 584 dollar (4800 kroner), er kineserne misfornøyde med at de blir solgt en dårligere modell, ifølge Focus Taiwan.

9to5Google sår tvil om at tallet stemmer, men det er vanskelig å si noe konkret uten offisielle tall fra HTC.

VR-selskap
Samtidig melder taiwanske medier at HTC planlegger å starte et separat selskap som skal jobbe med utvikling av ny teknologi. Blant annet hevdes det at det nye selskapet skal stå for videreutvikling av HTC Vive – som ser ut til å ha en god start på VR-markedet.

Ting som hva, hvor og når er fortsatt usikkert, men det spekuleres i at selskapet skal ledes ene og alene av HTC-medgrunnleggeren Cher Wang.

 

Kilder:
9to5Google,
Focus Taiwan

Annonse
Annonse