Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft låser Cortana til Bing og Edge. (Ill.: Microsoft)

Microsoft låser Cortana til Bing

Du kan glemme å bruke Google.

Ikke overraskende satser Microsoft stort på den digitale assistenten Cortana – oppkalt etter AI-en den suksessfulle spillserien Halo.

Kun Edge og Bing
Nå har de gjort et omstridt valg som ikke alle nødvendigvis vil sette like stor pris på. Microsoft er tydeligvis ikke så begeistret for at noen bruker Cortana med Chrome og Google. Derfor låser de nå den digitale assistenten til Edge og Bing.

Slik forklarer Microsoft det:

«Uheldigvis, ettersom brukermassen til Windows 10 har vokst, har vi sett at enkelte programvarer omgår designet i Windows 10 og videresender deg til søkemotorer som ikke er designet for å brukes med Cortana. Resultatet er en dårligere opplevelse som er mindre pålitelig og forutsigbar. […] Den eneste måten vi kan fortsette å gi personlige ende-til-ende-søk er gjennom integrasjonen mellom Cortana, Microsoft Edge og Bing – alle designet til å gjøre mer for deg.»

Les også: – Slik skal vi gjøre Windows 10 bedre.

Omstridt
Det er ingen tvil om at Microsoft kan gjøre opplevelsen best mulig ettersom de kan tettere integrere Cortana med Edge og Bing, men det er nok mange som ikke setter pris på å bli låst til én søkemotor og én nettleser.

Så fremover er det kun Edge som kan åpnes når du søker via Cortana i Windows 10.

Hva syns du om valget til Microsoft?

Les også: Cortana for Android ble plutselig veldig nyttig.

 

Kilder:
Microsoft,
Neowin,
The Next Web

Stikkord: cortana, Microsoft, windows10