Cortana og HoloLens er viktig for Microsoft i år.
Cortana og HoloLens er viktig for Microsoft i år.

Annonse


– Slik skal vi gjøre Windows 10 bedre

Silicon Valley (ITavisen:) Microsoft satser på å gjøre Cortana, Xbox, Windows Ink og HoloLens mye bedre i den kommende Windows 10 stor-oppdateringen som lanseres (gratis) i løpet av sommeren.

Følg våre Build 2016-avsløringer.

Cortana
Det er viktig for Microsoft å integrere hjelperen i flere programmer, og ikke minst kunne hente ut informasjon fra tredjepartsprogrammer. Microsoft har allerede avslørt Outlook kalender-integrasjon.

– Det er viktig at man kan spasere bort til PC-en og bare snakke med henne som en vanlig person, forklarer Microsofts Marcus Ash, Cortanas «Group Program Manager».

Annonse


Microsoft forbedrer nå stemmestøtten, med 13 nye nasjoner, men Norge er dessverre ikke med. Dette fordi Cortana må vite masse om butikker og tjenester i hvert enkelt land – det er ikke nok at hun snakker morsmålet.

– Hva gjør vi med dette problemet at alle kundene våre ikke har tilgang? Vi må fokusere på 13 land fordi det gjør det mulig å få til spansk, fransk og andre store språk perfekt. Det neste steget er å tenke på hvordan vi bygger ut dette, uten at vi må ofre kvaliteten.

Etter at Windows 10-storoppdateringen er lansert i sommer lover Microsoft å ta til seg tilbakemeldingene, bearbeide dem, og deretter rulle ut i flere land. – Det er ikke lett å få til stemmestyring, erkjenner Ash.

Fra venstre: Marcus Ash, Li-Chen Miller, Jason Ronald og Scott Erickson.
Fra venstre: Marcus Ash, Li-Chen Miller, Jason Ronald og Scott Erickson.

Windows Ink og pen
Microsoft demonstrerte stor input-forbedringer under den store presentasjonen som åpnet ballet. I kombinasjon med dette kommer det nye programmer og ikke minst det faktum at man kan skrive – Windows kan deretter lese av den digitale håndskriften og proaktivt foreslå handlinger.

Skriver du «lunsj i morgen» for hånd, kan du opprette en hendelse ved å klikke på «i morgen». Matteformeler skjønner den også.

Li-Chen Miller, som er sjef for produktet, skrøt av hvor naturlig det er å bruke Ink til å skrive pen håndskrift, noe hun har savnet å gjøre siden skoleårene.

Xbox
Jason Ronald («Group Program Manager»):

– Gaming er viktig. Jeg har vært spiller hele livet, og jeg har aldri sett så mye entusiasme rundt spill som med Windows 10. Det er viktig at spill støttes på tvers av enheter, inkludert PC-er, konsoller og håndholdte enheter.

– Xbox Live er en viktig del, blant annet Xbox-appen. Det er mange flere Xbox Live-støttede spill nå. Med DirectX1 12 handler det om å gjøre det enklere for utviklerne.

Ronald påpeker hvor viktig det er at man nå kan bruke en hvilken som helst Xbox-konsoll som en utviklerboks.

– Vi har samarbeidet mye med HoloLens-teamet. Jeg elsker å jobbe med spill fordi segmentet alltid pusher all mulig teknologi fremover.

HoloLens
– De brukte HoloLens daglig for å hente ut informasjon fra Roveren på mars, forklarer Scott Erickson, «New Devices Marketing»-sjef for Microsoft. Han snakker om samarbeidet med NASA.

– Vi poster utviklerversjonen så fort vi klarer fra i dag av, for ikke å snakke om at du kan besøke planeten med HoloLens (red. anm.: vi skal teste denne uka). Jeg har vært hos Microsoft i nesten 19 år, og har vært med på veldig mye spennende, men dette er uten tvil det mest spennende. Potensialet er enormt.

– Vi gleder oss til å gjøre produktet tilgjengelig for forbrukere i fremtiden. Dette er helt klart et helt nytt satsingsområde for oss, forklarte Erickson uten at han hadde noen tidslinje for dette.

– Spill er ikke det viktigste med HoloLens. Det er viktigere å vise utviklerne hva som er mulig, selv om det er et par spill tilgjengelig. Jeg ser ikke at HoloLens kommer til å erstatte PC- og Xbox-spilling.

Disse kjerneområdene i kombinasjon med en ny programpakke-plattform, et oppgradert varselsenter og Cortana integrert i Skype, skal bidra til å gjøre Windows 10 til en langt kraftigere opplevelse i sommer på nesten alle områder, selv om det ikke er snakk om større endringer hva angår brukergrensesnitt.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse