Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Dette er den nye pirattrenden

Et skifte fra tradisjonelle torrentsider.

Ifølge en rapport fra MUSO, et selskap som sporer piratvirksomhet på nett, tyder mye på at fildelingslandskapet er i ferd med å endre seg.

Stor endring
Piratnettsteder ble besøkt så mye som 141 milliarder ganger i løpet av fjoråret, men det er et klart skifte fra tradisjonelle torrenter til direktenedlastinger og strømmesider, viser rapporten fra MUSO. Trafikken til private trackere forholder seg relativt stabil.

Rapporten er basert på informasjon innhentet fra over 200 millioner enheter og MUSO har sporet trafikken til 14 000 av de største fildelingsnettstedene i verden.

Svært oppsiktsvekkende: Økokrim har beslaglagt Popcorn-time.no – inneholdt ikke piratvare.

Fortsatt høye besøkstall
«Våre data viser en hyppig endring i adferden i piratvirksomheten, med en stor overgang fra torrentbruk og til vekst i den nettbaserte piratkopieringen», uttaler MUSO til TorrentFreak.

Tall som TorrentFreak har fått fra MUSO, viser et fall på 24 prosent for torrentsidene i perioden januar 2015–desember 2015. Dog er trafikken fortsatt stor med et gjennomsnittlig månedelig besøkstall på tre milliarder. 34,8 milliarder totalt for hele fjoråret.

Konklusjonen til MUSO er at piratvirksomheten endrer seg hyppig. I løpet av de siste årene har torrentsider mistet en stor del trafikk, men piratkopieringen generelt ligger flatt ettersom økning i andre nettbaserte piratkilder, kompenserer for nedgangen for torrentsidene.

Les også: MPAA-sjefen mener vi er nådd et vendepunkt i piratkopieringen.

 

Kilde:
TorrentFreak

Stikkord: fildeling