PC-versjonen av Quantum Break slaktes.

Annonse


«Quantum Break på PC er en real skuffelse»

Microsoft har flere ganger fått kritikk for kvaliteten på Universal Windows Platform (UWP)-spillene på Windows 10.

Quantum Break
Både Rise of the Tomb Raider og Gears of War: Ultimate Edition har vært gjenstand for denne kritikken, og problemene fortsetter med Quantum Break.

Eurogamer har som vanlig kjørt en grundig analyse av PC-versjonen av spillet og opplevelsen deres kan beskrives som ganske dårlig, for å si det mildt.

Les også: Microsoft lover spillforbedringer.

Annonse


Dette er noen av punktene til Eurogamer:

60 bilder per sekund er ikke mulig på en 60 Hz-monitor.
«Det største problemet med denne porten er ytelsesbegrensinger. Vi har fastslått at de ikke er mulig å nå en bildefrekvens som matcher oppdateringsfrekvensen for monitoren. Maksimal bildefrekvens ser ut til å være fem sjettedeler av oppdateringsfrekvensen», skriver Eurogamer.

Å sette 30 bilder per sekund som maksimalt fungerer ikke
Under innstillingene kan man sette maksimal bildefrekvens til 30 bilder per sekund for å gi en bedre opplevelse, konkluderer Eurogamer med at dette ikke fungerer i praksis.

«Når maksimum er satt, blir spillets frame-pacing et problem. Noe som gir en hakkete opplevelse».

Les vår anmeldelse av Quantum Break på Xbox One.

Bildekvalitet
«
Xbox One bruker en rekonstrueringssteknikk designet for å frigi ressurser, samtidig det gir et relativt rent bilde. På PC, med kraftigere maskinvare, skulle vi ønske et se et valg for å kjøre spillet i oppløsningen til skjermen uten denne funksjonen, men det er ikke mulig.  For brukerne betyr dette at «1080p» rekonstruerer et 720p-bilde fremfor full-HD», skriver Eurogamer og legger til at selv om dette ser bra ut på en TV, er resultatet helt annerledes på en høyoppløst PC-monitor.

Universal Windows Platform
Eurogamer legger ikke noe imellom når de snakker om UWP og beskriver det som et stort problem for PC på dette tidspunktet.

Enkelte av problemene over skyldes begrensninger i Microsofts UWP og vil ikke bli oppdatert eller fikset før Microsoft oppdaterer plattformen.

Les også: – Dette er det mest aggressive trekket til Microsoft noensinne.

– En skuffelse
Etter å ha kost seg med Xbox One-versjonen, konkluderer spillnettstedet med at Quantum Break til PC er en gedigen skuffelse..

«De få forbedringene kan ikke unnskylde de store ytelse- og bildekvalitetsproblemene som er til stede i denne versjonen. Det som er ekstra synd er at noen av disse problemene kunne ha blitt fikset av fellesskapet hadde det ikke vært for begrensningene til Universal Windows Platform.»

 

Kilde:
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse