Apple hevder dette er den ultimate PC-erstatteren

Annonse


Sniktitt: iPad Pro 9,7″

For å møte konkurransen fra blant annet Microsofts Surface-serie, lanserte Apple i fjor høst den første iPaden med «Pro»-navnet.

iPad Pro 9,7
I mars annonserte Apple en mindre Pro-modell, på eksakt samme størrelse som iPad Air 2 og det er denne vi nå har fått i hende.

Det første som slår meg med den mindre iPad Pro er hvor mer kompakt størrelsen er. Mange av dem som har en iPad Air 2 i dag, kan nok si seg enige i påstanden om at dette er den optimale nettbrettstørrelsen.

Les vår test av iPad Pro her.

Annonse


Design
Designmessige skiller iPad Pro 9,7” seg lite ut fra de andre iPadene. Den veier omtrent det samme som iPad Air 2 og er like slank. Foruten de fire høyttalerne er det spesielt én ting som skiller Pro fra Air-modellen. Nemlig en stripe som går rundt antennen. Stilig, spør du meg. (Se bildegalleri nederst)

Ettersom denne Pro-versjonen er mindre den en andre, er også Smart Keyboard kraftig forminsket. Apple har ikke ønsket å klemme tastene sammen og det er god plass mellom dem slik at de er enklere å skille mellom.

Selv om selve oppsettet på tastaturet er engelsk, tok det svært kort tid å bli vant til det. Jeg er forbi den tiden da jeg måtte se på tastaturet for å huske hvor hver bokstav finner seg, så det engelske vil ikke by på problemer. Dog kan man ikke legge skjul på at man savner den store Enter-tasten.

iPad mini 4, iPad Pro og iPad Pro.
iPad mini 4, iPad Pro 9,7 og iPad Pro 12,9.

Lik storebror
Lille iPad Pro har mange av de samme spesifikasjonene som den originale. Fire fantastiske høyttalere, den kraftige A9X-brikken, støtte for Pencil og Smart Keyboard, og en helt utsøkt skjerm.

Apple forteller at dette er den beste skjermen de har laget noensinne, og jeg tror de har et poeng. Etter kort bruk virker den nye funksjonen «True Tone» som banebrytende og er absolutt kjærkommen for undertegnede som har en øyesykdom.

Hvis du ikke har hørt om «True Tone Display» er dette en nytt panel med sensor som finner ut av lysstyrke og hvor kaldt eller varmt (fargetemperatur) skal være – automatisk etter hvordan lyset i rommet er.

Les vår anmeldelse av iPad Mini 4 her.

Ytelse
Ettersom lille iPad Pro har samme kraftige A9X-prosessor som sitter i 12,9-tommeren, forventer man samme ytelse fra lillebroren. (Mer dyptgående ytelsestester kommer i anmeldelsen.) Etter noen timers bruk, kan jeg bekrefte at den leverer på akkurat den fronten.

Ting som fleroppgavekjøring og sidestilt visning av apper går som en lek, og det er ingen tegn hakking eller at ting går tregt. Uansett er det altfor tidlig å si og vi er nødt til å gi den en ordentlig gjennomkjøring før vi avgir vår dom her.

Anmeldelse kommer …
Apple uttalte under presentasjonen at dette er et nettbrett som kan erstatte PC-en. Mange, mange er selvsagt uenige i denne påstanden da man ikke finner like mange tilpasningsmuligheter og kraftige applikasjoner på iOS, men til notiser, Word, e-post og surfing er den helt perfekt. Legg til musikk, video og spill også.

Skjermen på en iPad Pro har aldri vært bedre og førsteinntrykket av «True Tone Display» er at det er noe jeg alltid har ønsket, men ikke nødvendigvis vært klar over.

De neste dagene skal brukes på å utforske brettet på alle mulige måter og sjekke om det faktisk yter så godt som vi tror det gjør.

PS. Denne sniktitten er skrevet på iPad Pro 9,7”.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse