Microsoft: – Windows Phone er ikke et fokus i år

Windows på telefoner er ikke en prioritet for Microsoft i 2016.

I går gikk startskuddet for Microsofts store utviklerkonferanse, Build.

Ikke i år
Under åpningstalen, som vi fulgte direkte, lå fokuset på Windows 10, bot-er, utviklerverktøy, HoloLens og Xbox One. Det korte vi fikk se av Windows Phone, var en liten snutt med en Skype-app.

The Verges Tom Warren tok en prat med Windows-sjefen Terry Myerson etter åpningen og han bekreftet det mange trodde: Windows Phone er ikke et fokus for selskapet i år.

Annonse

– Vi er helt forpliktet til den firetommers skjermen, det vil komme en tid der dette blir vårt fokus, men akkurat nå er det en del av familien, men ikke i kjernen av det vi håper vil trigge utviklernes interesse, forklarer Myerson til The Verge.

Les flere saker fra Build 2016.

Må nå flest utviklere og brukere
Windows-sjefen innrømmet også at Windows Phone ikke er veien å gå hvis de ønsker å tiltrekke seg utviklere og nå mobilbrukere.

– Hvis du ønsker å nå mobilbrukere er ikke Windows Phone måten å gjøre det på. Hvis du ønsker å nå Windows-brukerne, er den største basen blant 9–30-tommers skjermer. Hvis du ønsker å gjøre nye og spennende ting, er Xbox og HoloLens stedet, sier Myerson til The Verge.

Les også: Dette må du vite om Windows 10-avsløringene.

Hva med maskinvare?
Dette kommer kanskje ikke som en overraskelse. Microsoft har i lang tid fått kritikk fra Windows Phone-brukerne og blir beskyldt for å prioritere de konkurrerende mobilplattformene Android og iOS.

Det er også usikkert om dette også gjelder maskinvare og om Microsoft i det hele tatt planlegger å lansere nye smarttelefoner i år. En Surface Phone kommer, men det er usikkert når. Acer og HP er to av flere produsenter som slipper smarttelefoner med Windows 10 Mobile i år.

Les også: Dette er mobilen som kan være laptopen din.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse