Surface Phone Concept 2016 - Laget av Lucas Silva.
Surface Phone Concept 2016 - Laget av Lucas Silva.

Annonse


– «Surface Phone» kommer, men vi trenger tid

Microsofts CMO (Chief Marketing Officer), Chris Capossela, oppsummerer året og avslører litt av hvert.

Det var ikke lenge siden ryktene om en Surface Phone ble konkrete – nå er det enda mer kjøtt på beinet.

Den som venter på noe godt
Microsoft har i det siste året beveget seg bort fra smarttelefonmarkedet. Det er iallefall slik bransjen har tolket avskrivningen av Nokia pålydende 26 milliarder kroner dette året.

Etter å ha snakket om sine egne erfaringer med 950, 650 og 840 så sier han følgende oppløftende ord:

Annonse




«Vi tror at det er en enhet som lukker gapet mellom tablet og laptop. Vi er ute etter Surface sin sjelevenn på mobilsiden. […] Vi trenger et produkt som får meg til å pause før jeg kjøper min 17. iPhone. Men vi trenger tid, tid til å bygge den.»

Med dette gikk han langt i å antyde at Microsoft jobber med et gjennombrudd innen smarttelefoner, og at en Surface Phone er underveis, selv om han ikke spesifikt nevnte produktnavnet Surface.

I strupen på Android fragmentasjon
En av de største utfordringene til Android er fragmentasjonen som plattformen opplever siden ansvaret for oppgradering av telefoner ligger på tilbydere av telefoni og produsenter av håndsett heller enn den som lager OS-et.

– Vi mener at det er utvikleren av OS-et sitt ansvar å sørge for å holde dette oppdatert, forklarer Capossela under intervjuet.

Apps, apps, apps
Når det gjelder programvare så innrømmet Capossela at de fortsatt har et stykke igjen å gå, og at det er en kjerne på 15 apper de trenger å få på plass for å kunne appelere til de yngre brukerene. Snapchat ble nevnt av både Capossela og Laporte under intervjuet.

Når han ble spurt om hva vi kan forvente oss fra Microsoft på denne fronten svarte Capossela at arbeidet med Windows Phone Mobile og eventuelle nye enheter også henger sammen med installasjonsbasen på Windows 10.

Jo flere enheter de får oppgradert og jo større installasjonsbasen er jo bedre er det for økosystemet og til slutt for Windows Phone. Installasjonsbasen er kritisk for å få utviklere tilbake til plattformen, sier han til TWiT.

 

Kilde:
TWiT Weekly 445

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse