Microsoft avslørte at det kommer en større Windows 10-oppdatering gratis i løpet av sommeren.
Microsoft avslørte at det kommer en større Windows 10-oppdatering gratis i løpet av sommeren.

Annonse


Dette må du vite om Windows 10-avsløringene

Silicon Valley (ITavisen:) Windows- og maskinvare-sjef Terry Meyerson entret scenen på første dag av Microsofts Build-konferanse.

Følg direktestrømmen hos oss.

Skrytetall
Over 270 millioner mennesker bruker Windows 10 aktivt nå. – Uansett om du har en fem år gammel maskin eller ikke, velkommen, sa Meyerson. Et klart stikk til Apples pressekonferanse der de sa de syntes synd på PC-brukere med eldre maskinvare.

Følg vår Build 2016-dekning

Annonse


Windows 10 storoppdateres i sommer
Microsoft har akkurat avslørt at det kommer en ny stor-oppdatering av Windows 10 i løpet av sommeren – og det er allerede avslørt at det kommer nye testversjoner i kveld. Oppdateringen kommer også til Xbox One og HoloLens. Cortana skal også forbedres og bygges inn i Outlook kalenderen – kalenderinfo vil hun også ta seg av i Cortana-grensesnittet.

– Vi skal gjøre Windows 10 tryggere med enda bedre Windows Hello takket være støtte i Microsoft Edge.

Linux kommer til Windows 10
Nå har de avslørt at man snart vil kunne laste ned Linux bash til Windows 10 med komplett Ubuntu-støtte, fra Windows Store.

Butikken, Cortana, Groove og mer forbedres i den kommende stor-oppdateringen av WIndows 10 til Xbox og PC-er.
Butikken, Cortana, Groove og mer forbedres i den kommende stor-oppdateringen av WIndows 10 til Xbox og PC-er.

Spill
Kodesnakket er ferdig – nå skal det snakkes gaming (det skulle bare mangle nå som Xbox kjører Windows 10-kjernen og snart samme app-butikk)! Alle Turn10-spill fremover skal lanseres på Xbox og Windows 10 samtidig.

Universal Windows Store kommer til Xbox One.

Xbox-sjef Phil Spencer skyter tilbake mot Tim Sweeney hos Epic og proklamerer at Windows 10 er et helt åpen utviklings-økosystem, at Windows 10 skal kjøre spillene kjappere og at det skal bli lettere å gjøre ting som å avinstallere.

Cortana kommer til Xbox One, og endelig bakgrunnsmusikk i Xbox One. Alt i sommer-oppdateringen. Det kommer mer info på E3 i juni.

DirectX 12 er viktig for spilling på Xbox og Windows 10.
DirectX 12 er viktig for spilling på Xbox og Windows 10.

Win32-spill får moderne Windows 10-støtte
Win32-spill som Age of Empires II HD kjører med Steamworks-støtte og som en moderne Windows-app og mod-støtte.

De gjorde akkurat det samme med grafikkdeilige The Witcher 3. Også dette spillet kjører i Windows 10 som en moderne desktop-applikasjon. Det betyr at man får Live Tiles-støtte, varsler og mus, tastatur og kontroller-støtte. Alle spill-butikker støttes.

Dette er viktig for utviklere: alle med en Xbox One kan forvandle sin egen konsoll til en utviklerversjon. Man kan enkelt gå tilbake til retail-versjon slik at man fortsatt kan spille. Devkit-støtten kommer i kveld.

HoloLens
Microsoft er endelig klare til å levere HoloLens til utviklere.

HoloLens er endelig klar for utviklere.
HoloLens er endelig klar for utviklere.
Ubuntu bash i Windows 10.
Ubuntu bash i Windows 10.

Det nye kontrollpanel-grensesnittet har et nytt kort-design:

Stylus-støtten blir mye bedre i nye Windows 10. Trykk på knappen på toppen av Surface-pennen, og man får opp disse innstillingene. Ved å bruk to fingre kan man hente frem virtuelle verktøy for å gjøre det lettere å tegne og forklare.
Stylus-støtten blir mye bedre i nye Windows 10. Trykk på knappen på toppen av Surface-pennen, og man får opp disse innstillingene. Ved å bruk to fingre kan man hente frem virtuelle verktøy for å gjøre det lettere å tegne og forklare. Det nye kontrollpanelet har som du ser her et nytt kort-design.
Windows 10 har fått en god start.
Windows 10 har fått en god start.
Det skal bli lettere å kode apper på tvers av plattformer.
Det skal bli lettere å kode apper på tvers av plattformer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse