Ifølge Eurogamer er PlayStation 4.5 ekte.

Annonse


«PlayStation 4.5 er ekte»

På tampen av forrige uke dukket nyheten om at Sony planlegger en kraftigere PlayStation 4-konsoll, opp.

– Den eksisterer
Eurogamer nærmest bekrefter at «4.5» eksisterer og skriver blant annet at den kommende konsollen vil ha en oppgradert grafikkprosessor.

Ifølge den spillfokuserte nettsiden har Sonys R&D-avdeling (research and development) vist frem en prototype av konsollen som av flere omtales som «PlayStation 4K». På tross av dette, tror ikke Eurogamer av kun en GPU-oppgradering vil være tilstrekkelig for å spille 4K-spill.

Les også: – Sony skal lansere kraftigere PS4 med 4k-spillstøtte.

Annonse


– Tre muligheter
De nevner også tre potensielle årsaker til at Sony planlegger en «PlayStation 4.5»:

Den første innebærer å tilpasse den nåværende konsollen slik at mikroprosessoren både kan bli mindre og kraftigere. Dette kan de gjøre ved å utnytte nylige forbedringer til AMDs CPU- og GPU-teknologi.

En annen mulighet Eurogamer nevner, er å oppskalere den nåværende PlayStation 4-brikken med nye egenskaper slik at den kan tilby diverse 4K-innhold.

Den siste muligheten de nevner, er en mindre versjon av konsollen med mindre forbedringer til funksjonaliteten.

De advarer dog mot å dele opp PlayStation 4-brukerne i to.

Xbox One
Også Microsoft skal vurdere oppgraderinger til Xbox One. Under Xbox Spring Showcase i februar virket det som at Xbox-sjef Phil Spencer hintet til hyppigere maskinvarelanseringer for konsollen.

– Når vi ser på konsollmarkedet slik de er per i dag, vil vi se forandringer på den måten at det vil komme flere maskinvareforbedringer enn tidligere, og det vil komme mer maskinvare oftere enn tidligere.

 

Kilder:
Eurogamer,
GameSpot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse