Kundene gikk av skaftet for å kjøpe PS4, vil de gå amok for 4.5?
Kundene gikk av skaftet for å kjøpe PS4, vil de gå amok for 4.5?

Annonse


– Sony skal lansere kraftigere PS4 med 4k-spillstøtte

Sony har gått så langt som å begynne å klargjøre utviklerene for en oppgradert versjon av Playstation 4.

4K Monster
Eksakte spesifikasjoner er ikke tilgjengelig på dette tidspunktet, men det som er klart er at maskinen skal utvides med oppgradert GPU som skal dra spill i 4K oppløsning samt understøtte Playstation VR som kommer senere i år.

Enkelt forklart er 4K en oppløsning som tilsvarer 4 x 1080p som er nåværende standard på konsoller. Den nåværende modellen kan riktig vise 4K bilde og video, men har ikke støtte for 4K oppløsning i spill.

Alle med?
Kotaku som har snakket med kilder på innsiden har per nå ingen informasjon om nåværende eiere vil kunne oppgradere eller om man må kjøpe en helt ny maskin for å bli med på den festen.

Annonse


Om man ser på hva de ønsker å forbedre ser ikke dette ut som en oppgradering de vil klare å få med tidligere eiere på i form av upgrade kits eller lignende.

En kraftigere PS4 ville også gjøre den mer attraktiv i forhold til VR sammenlignet med PC. Med en bedre GPU så vil Playstation VR  stå bedre rustet mot Rift og Vive som kjører på ekstremt kraftig maskinvare.

Sony benekter
– Vi kan ikke kommenterer på rykter eller spekulasjoner, sa en talsperson i en e-post til Kotaku.

En annen kilde har også sagt til Kotaku at det «føltes (enheten) utforskende og at det også kunne hende at den slett ikke kom i år.

Hvordan vil dette egentlig fungere
Fragmentering innen en generasjon har vel knappest forekommet tidligere, så mange spørsmål reiser seg samtidig her.

Det nærmeste eksempelet vi kan huske er Nintendo og deres 3DS.

Hvordan skal utviklere forholde seg til to så forskjellige modeller i samme generasjon? Vil eksisterende kunder faktisk ta kosten med å oppgradere?

Akkurat nå er det flere spørsmål enn svar og det kan ta lang tid før noen virkelige svar kommer.

Kilde:
Kotaku

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse