Google låner flere ting fra iOS i Android N.

Annonse


– Dette låner «Android N» fra iOS

Selv om et fåtall av Android-brukerne har fått oppgradert til nyeste versjon av operativsystemet, 6.0 Marshmallow, hindrer det ikke Google å slippe en testversjon av den kommende utgaven med kodenavn «N».

Delt appvisning
Den Apple-fokuserte siden 9to5Mac har sjekket ut testversjonen og funnet flere eksempler på iOS-funksjoner som Google har «lånt» i Android N.

Først og fremst peker de på den nye side-ved-side-visningen, såkalt split view, som kan minne om funksjonen som ble introdusert i iOS 9. Merk at Windows fikk dette allerede i 2012, i tillegg er det flere Android-enheter som allerede har denne funksjonen innebygget.

Les også: Nå kan du teste helt nye «Android N» – slik er OS-et i bruk.

Annonse


Hurtigsvar
En annen ting de fremhever er Android Ns bilde i bilde-funksjon, som også ble introdusert i iOS 9. Dette fungerer i førsteomgang kun på Android TV, ikke på nettbrett og smarttelefoner.

I Android N kan man nå også svare på notifikasjoner direkte fra varslingsfeltet, liknende Apples hurtigsvar som ble introdusert i iOS 8.

Les også: Nesten ingen bruker Android 6.0.

Nattmodus
Sist, men ikke minst trekker 9to5Mac frem den nye nattmodusen i Android N. Denne modusen ble testet i Android 6.0, men var aldri med i ferdigutgaven. For øyeblikket kan betatestere av iOS 9.3 sjekke ut nattmodus for iPad og iPhone.

Forskjellen på Android N- og iOS-versjonen er at førstnevnte heter «dark mode» og legger på et mørkt lag i grensesnittet, mens iOS-versjonen fungerer mer som f.lux og reduserer det blå lyset fra skjermen.

Har du installert Android N? Gi gjerne tilbakemelding i kommentarfeltet. Sr bildegalleriet i kildelenken.

 

Kilde:
9to5Mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse