Android 5.0 er nå den mest brukte Android-versjonen.

Annonse


Nå er er dette den mest brukte Android-versjonen

Ferske tall fra Android Developers viser at Android 5 Lollipop for første gang er den mest brukte versjonen av Googles mobiloperativsystem.

Lollipop på topp
Frem til nå er det versjon 4.4 KitKat som har den mest utbredte versjonen, men tall fra forrige uke viser at den når har en markedsandel på 34,3 mot Lollipops 36,1 prosent.

Android 4.4 ble lansert 31. oktober 2013, mens 5.0 ble sluppet 28. oktober året etter. 5.1, som er den mest utbredte versjonen av Lollipop, ble lansert for drøyt et år siden.

Les også: Fortsatt kjører «ingen» Android 6.

Annonse


6.0-fremgang
Den nyeste Android-versjonen, 6.0, nesten dobler sin markedsandel fra 1,2 til 2,3 prosent, men har fortsatt forsvinnende liten markedsandel fem måneder etter lansering. Dette skyldes i stor grad at flere nye mobiler leveres med eldre Android-versjoner samtidig som utrullingen av 6.0 går i et labert tempo.

I midten av februar annonserte Samsung at deres Galaxy S6-mobiler vil få Android 6.0 i løpet av mars, noe som definitivt vil gi økning i markedsandelen til Android 6.0. På fredag lanseres også Galaxy S7 med Android 6.0 om bord.

Venter du fortsatt på Android 6.0 Marshmallow på din Android-enhet?

 

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse