iCloud er på ingen måte like sikker som iPhonen er.

Annonse


iPhone-skylagring ikke så sikker som telefonen

Den mye omtalte saken mellom Apple og FBI har virkelig fått sving på spørsmålene om sikkerhet og personvern.

Les også: Dommer beordrer Apple til å hjelpe FBI.

Må ha tilgang
Mens Apple ikke har mulighet til å få tilgang til informasjonen på iOS-enheter, er ikke dette tilfelle når det kommer til sikkerhetskopier på iCloud.

Apple kan dekryptere en iCloud-sikkerhetskopi og utlevere informasjonen til myndighetene hvis de blir bedt om det, for eksempel med en ransakelsesordre. iPhone-produsenten hjalp FBI med dette i «FBiOS-saken».

Annonse


Les også: John McAfee: – Om jeg ikke klarer å hacke en iPhone for FBI, skal jeg spise skoen min.

– iPhone må være sikker
Selskapet forklarer til Walt Mossberg at de har forskjellig syn på sikkerhet og privatliv når det fysiske enheter som kan bli mistet og iCloud. Alt i skyen trenger å være tilgjengelig for Apple slik at det kan bli gjenopprettet.

«Når det gjelder iCloud, og selv om sikkerheten også må være sterk, forteller Apple at de må ha muligheten til å gjenopprette brukerens data ettersom det er hovedpoenget bak tjenesten. Forskjellen gjør det mulig for Apple selv å diktere responsen til en forespørsel fra myndighetene. Selskapet sier de vil utgi all relevant informasjon så lenge politimyndighetene opptrer med ordentlige, juridiske forespørsler», forklarer Mossberg.

Sikkerhetskopier på iCloud inneholder iMessage, meldinger, kjøpshistorikk, bilder, videoer, enhetsinnstillinger, appdata, talepostpassord og helseinformasjon.

Les også: – John McAfee har ikke peiling på hvordan en iPhone fungerer.

 

Kilder:
The Verge,
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse