John McAfee kan starte å tilberede skoen, hevder Ars Technica. Ifølge dem har ikke antivirus-grunnleggeren peiling på hva han snakker om i det hele tatt.
John McAfee kan starte å tilberede skoen, hevder Ars Technica. Ifølge dem har ikke antivirus-grunnleggeren peiling på hva han snakker om i det hele tatt.

Annonse


– John McAfee har ikke peiling på hvordan en iPhone fungerer

Nesten alle med et bein i teknologileiren har en formening om hva Apple bør, og ikke bør gjøre, i forbindelse med den krypterte iPhone-mobilen eid av en død terrorist.

Les også: John McAfee: – Om jeg ikke klarer å hacke en iPhone for FBI, skal jeg spise skoen min.

Neppe så enkelt
FBI ønsker tilgang til innholdet på mobilen som kanskje, eller kanskje ikke, inneholder viktig informasjon. En ting er sikkert: mange mener mye om saken, men presidentkandidat og grunnlegger av McAfee antivirus, John McAfee, hevder å vite mer enn de fleste.

I et intervju med Russia Today som du kan titte på under, hevder han at det ville tatt Apple 30 minutter å åpne mobilen og få tilgang til innholdet. Deretter drar han igang en lengre monolog for hvordan det gjøres. Problemet? Alt han sier er bare tull, skal vi tro Ars Technica.

Annonse


McAfee: – Slik gjør du det
Slik forklarer McAfee utfordringen:

«Jeg kommer til å miste tilgangen til hackersamfunnet, men jeg skal forklare det til deg likevel. Du trenger en maskin- og en programvareingeniør. Maskinvareingeniøren tar mobilen fra hverandre og kopierer instruksjonssettet, som består av iOS, appene og minnet. Deretter kjører du en «disassembler» som tar for seg alle nuller og ett-tall og gir lesbare instruksjoner.

Så setter koderen seg ned og leser gjennom dette. Det første han eller hun ser etter er tilgang til tastaturet. Det tar en halvtime. Når du ser dette, leser den instruksjonene i minnet der den hemmelige koden er lagret. Dette er triveilt. Det tar en halvtime,» hevder den gamle ringreven.

Ars Technica: – Nei, slik gjør du det ikke
Teknologiblekka er langt fra imponert og river ned hele grunnmuren til McAfees påstander like trivielt som han fremla dem:

«McAfees teknikk avhenger av at det er et sted på iPhone-en sin flash-lagring (eller kanskje RAM – han bruker ordet «minne» om hverandre) som inneholder PIN-koden i klartekst, og at iOS deretter sammenligner PIN-koden tastet inn av brukeren, mot minnet.

Det er sant at Apple kunne ha designet iPhone på denne måten, om Apple kun hadde medarbeidere som var fullstendig idioter, men Apple designet ikke iPhone på denne måten. Det bør John McAfee vite.

Apple har dokumentert iPhone-sikkerhetssystemet ganske grundig. Dokumentet forklarer hvordan systemets PIN eller passord brukers for å hente krypteringsnøkkelen for filsystemet. PIN-koden kombineres med en unik maskinvare-ID som brukes til å generere nøklene for mobilenes filsystem.»

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse