Google-sjefen under Mobile World Congress i Barcelona i 2015.

Annonse


Google med Apple-støtte i FBI-saken

Tirsdag fastslo amerikansk rett at Apple er nødt til å hjelpe FBI med å låse opp en iPhone 5C tilhørende en av terroristene etter skytetragedien i San Bernardino før jul.

Les originalsakene:

Støtter Apple
Mens de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Marco Rubio har gått ut og refset Apple, får selskapet støtte fra flere i teknologiindustrien, blant annet Google-sjef Sundar Pichai.

Annonse


I en rekke med flere Twitter-meldinger skriver Pichai blant annet at å tilby en bakdør kan være en risiko for brukernes sikkerhet.

Forstår myndighetene
Han ser også FBI og myndighetens syn på saken og skriver at de har store utfordringer når det gjelder å beskytte det offentlige mot kriminalitet og terrorisme.

Etter dommen ble avsagt tidligere denne uken, sendte Tim Cook ut et åpent brev til kundene. Der informerte han om at Apple ikke har tenkt til å følge ordrene fra myndighetene og tar initiativ til en offentlig debatt rundt dommen.

«Selv om vi tror at FBIs intensjoner er gode, er det feil av myndighetene om å be oss om å opprette en bakdør til våre produkter. Og vi frykter at dette vil undergrave friheten myndighetene våre skal beskytte», avslutter Apple-sjefen brevet.

 

Kilde:
MacRumors,
Twitter,
VG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse