Gabe Newell langer igjen ut mot Windows og DirectX. Her ved en tidligere anledning.

Annonse


Gabe Newell angriper Windows og DirectX

I forbindelse med lanseringen av Vulkan 1.0 av Khronos Group, benyttet Valves Gabe Newell å slenge med leppa i retning Windows og DirectX.

Vulkan 1.0
Etter å ha uttrykt seg svært kritisk til Windows 8 og Microsofts egen app-butikk i 2012, er Newell igjen på krigsstien.

Les også: – Det gir ingen mening å bruke DirectX 12.

Under lanseringen av Vulkan 1.0 uttalte han at de var svært fornøyde med Vulkan API-initiativet og at det er stor fordel at det støttes på tvers av plattformene.

Annonse


– Med tanke på at Vulkan er kryssplattform, har høy ytelse og har et godt økosystem for åpen kildekode, forventer vi at utviklerne er raske med å ta i bruk plattformen i et mye høyere tempo enn liknende API-er som er begrenset til et spesifikt operativsystem, uttalte Newell og det er nok ingen tvil om at sikter til Windows og DirectX i den siste setningen.

Vulkan er ikke OS-avhengig og kjører fint på Windows, Linux, Android og Tizen.

Les også: – Windows 8 vil bli en katastrofe.

SteamOS
Newell var såpass misfornøyd med Microsofts lansering av Windows 8 og Windows Store at Valve satte i gang utviklingen av en egen rival, kalt SteamOS.

Ferske brukertall fra Steam viser at Windows fortsatt er den foretrukne plattformen for spillere med 95,39 prosent av andelen. Drøyt en tredjedel av Steam-brukerne kjører Windows 10, mens Linux står for 0,95 prosent.

Les også: – Spill er mye tregere med SteamOS.

 

Kilder:
Softpedia,
Steam

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse