Forrige uke ble Apple dømt til å betale drøyt fem milliarder kroner i erstatning i en patentsak.

Annonse


Apple nekter å godta patentdommen

Apple krever at dommen blir kjent ugyldig etter å ha blitt dømt til å betale flere milliarder i en patentsak.

Nekter å godta
Forrige uke ble Apple funnet skyldig i å ha krenket flere av patentene til VirnetX og ble dømt til å betale 625 millioner dollar, drøyt fem milliarder kroner, i erstatning.

iPhone-produsenten uttalte i de avsluttende argumentene at «advokatene til VirnetX brukte argumenter utenfor bevisene og åpenlyst kan en uriktig fremstilling av Apples vitnesbyrd».

Les også: Apple må ut med over fem milliarder etter patentdom.

Annonse


«Patenttroll»
VirnetX beskrives av flere nettsteder som et «patenttroll». Det er et lite selskap med kun 14 ansatte og de holder til i Zephyr Cove i Nevada.

Representanter fra selskapet hevder at de skal bruke patentene til produktutvikling, men ingenting tyder på at de er aktive utenfor rettsalene.

Fra 2012
I den originale rettssaken fra 2012 mente VirnetX at Apple hadde brukt fire av deres patenter i videochattetjenesten FaceTime, som er installert både på Mac-maskiner, iPhone og iPad

Apple hevdet på sin side at om de hadde kommet i skade for å bruke VirnetX sine patenter, så var det bare «som en liten del av veldig store, komplekse produkter», som Apples advokat Danny Williams uttrykte det.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse