Endringer kommer til Twitter.
Endringer kommer til Twitter.

Annonse


Glem bråket de siste dagene, slik blir «nye» Twitter

Igår skrev vi om at Twitter leker med ilden, og at brukerenes reaksjoner ikke var nådige når det kom rykter om at Twitter skal endre den hellige gral, tidslinjen. Som en reaksjon oppstod hashtaggen #RIPTwitter.

– Vi lytter alltid
Jack Dorsey, en av grunnleggerene til Twitter, så seg i går nødt til å gå ut og kommentere ryktene som en samlet presse har rapportert på. Han starter med å si at Twitter følger med, og at de lytter til brukermassen. Han avviser også at de hadde planer om å endre tidslinjen fra og med neste uke.

Videre presiserer han at «- Twitter er live, Twitter er sanntid. Twitter er om hvem og hva du følger. Og Twitter er her for å bli, ved å bli mer Twittersk.»

 

Annonse


Slik kommer det til å bli
Det er alltid muligheten for at ting kommer til å endres frem mot lansering, men The Verge har fått tak i noen skjermdumper og litt informasjon om endringene.

Man må se ganske nøye etter for å legge merke til at noen av meldingene er ute av rekkefølge, noe som er stridens kjerne i denne saken. Som du kan se i faksimilen under så er det meldinger sendt for ni til 10 timer siden som kommer før en som ble sendt for en time siden.

Faksimile fra The Verge
Faksimile fra The Verge

Ikke en fullstendig overhaling
Algoritmen som skal benyttes for å gi brukerne en bedre opplevelse er basert på den samme som brukes til å presentere deg med innhold som har blitt publisert siden sist du logget inn. Altså, “While you were away” funksjonen. Men, denne funksjonen har vært ment for å at man skulle hente seg inn på nyhetsstrømmen, og den omvendt kronologiske tidslinjen som brukerene er vant til sitter dypt i ryggmargen.

Mer som Reddit og Facebook
Tenk at du skroller ned tidslinjen din, de mest populære meldingene vil komme først. Når du så ruller opp igjen går strømmen tilbake til en omvendt kronologisk strøm av meldinger. En av beta-testerene melder til The Verge at man for de populære meldingene også kan se relaterte meldinger om man ønsker å undersøke videre.

Dette blir altså den nye hverdagen på Twitter, men du vil kunne melde deg ut av denne funksjonen. Dette bekrefter altså The Verge i går.

River samtaler i filler
Selv om mange av disse endringene på papiret virker logiske og at de vil gjøre tjenesten bedre er det delte meninger om dette blant de som til nå har testet den nye versjonen.

– Den [algoritmen] river samtaler i stykker, og det er virkelig forvirrende når noen har “live-tweeta” en hendelse og de meldingene er spredt over hele tidslinjen min. Det gjør det ekstremt vanskelig å følge hendelser og ødelegger en av kjerneverdiene til Twitter, sier brukeren Robin Bonny til The Verge.

En annen bruker har et litt annet syn på endringene

– Det er definitivt bra i forhold til å kunne hente seg inn på ting jeg har gått glipp av, men det er en digresjon fra kjerne-ideen til Twitter, så alt i alt så kompliserer det ting, sier Coady DiBiase.

Twitter vil ha flere brukere
Begge som har uttalt seg til The Verge er daglige brukere av Twitter, og det er ikke tvil om at Twitter nå begynner å bli desperate etter å vokse brukermassen sin etter lang tid med stagnasjon.

Tidligere ansatt i Twitter Paul Rosania uttalte seg i forsvar for eventuelle endringer på Twitter.

– I en ren kronologisk strøm, [så er] kvaliteten distribuert tilfeldig, om du går glipp av noen tweets, *noen som helst*, så vil det være like mye bra stoff der som i det du faktisk ser. Å fremheve noe av det, ved å dytte ned noe annet er *garantert* å gi deg en bedre opplevelse. Ikke av prinsipp, men av ren matematikk, skriver Rosania på Twitter. (Trykk her for å lese hele monologen hans)

– En dag snart, så vil meldingene du ser være litt mer interessante og meldingene du går glipp av vil ikke være så viktige. Og gjett hva: Du kommer ikke til å legge merke til det. Det kommer du ikke til, du tror du kommer til å gjøre det, men det gjør du ikke, avslutter han.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse