– Så mange abonnenter har Apple Music

Apple har allerede tatt en stor del av strømmekaken.
Apple har allerede tatt en stor del av strømmekaken.

I oktober avslørte Tim Cook endelig de offisielle tallene for Apple Music.

Nummer to
Da var tallet på 6,5 millioner betalende kunder, men ifølge analytikeren Mark Mulligan vil tallet nå 8 millioner før årsslutt.

Mulligan spår samtidig at Apple Music vil nå 20 millioner betalende brukere i løpet av 2016, det er like mange som Spotify har på nåværende tidspunkt.

Annonse

– Apple har kanskje opplevd at abonnementsmarkedet er vanskeligere enn de så for seg, men de har likevel klart å etablere seg som nummer to i et vanvittig tempo, forteller analytikeren til Music Business Worldwide.

Les også: Dette er Spotifys partymodus.

Eksklusivt innhold
Apple virker å satse på eksklusive avtaler for å lokke brukerne over til musikktjenesten, og nylig inngikk de en avtale med artisten Taylor Swift om et konsertopptak. De har også hatt en tidseksklusiv avtale med rapperen og produsenten Dr. Dre.

Ifølge Mulligan avhenger mye av hvordan Spotify gjør det, som for øyeblikket har en kampanje der nye, betalende kunder kan få tre måneder for ni kroner. I tillegg kan nåværende abonnenter få 3 måneder Spotify for kun prisen av én måned. Hvis Spotify lykkes med kampanjene, kan konkurransen bli tøff for Apple

 

Kilde:
Music Business Worldwide

Annonse
Annonse