Et skjermbilde fra en tidlig alpha-versjon av Project Butter.
Et skjermbilde fra en tidlig alpha-versjon av Project Butter.

Annonse


Dette skjer med Popcorn Time

Popcorn Time er mer eller mindre dødt slik vi kjenner det, men tjenesten kommer trolig til å gjenoppstå sterkere enn før. Det kommer Project Butter indirekte til å sørge for.

Les også: Popcorn Time lagt ned.

Hva skjer, egentlig?
Popcorn Time og Project Butter er i utgangspunktet to helt forskjellige ting:

  • Popcorn Time strømmet ulovlig innhold, bakmennene ble redde søksmål, og la ned tjenesten.
  • Folkene bak Project Butter har tatt koden til Popcorn Time, strippet den for ulovlig innhold, og bygger den nå opp ting igjen fra bunnen av, slik at de ikke får juridiske problemer.

Les også: Nå samler de inn data om norske Popcorn Time-brukere.

Annonse
-Fjern alt piratinnholdet
Poenget er altså at Project Butter skal være helt lovlig, og ikke utvikles i samarbeid med pirater. Om vi tar en titt på prosjektets Github forklares dette enkelt og greit i versjonsnotatene til 0.4.0 Alpha datert 19. oktober:

«Fjern programmet fra popcorntime.io-prosjektet. Fjern alle tilbydere bortsett fra vodo. Start butterproject på github.»

Tar bare litt tid
Utviklerne gir også klar beskjed om at de ikke kommer til å tilby API-er som gjør det mulig å servere pirat-innhold ved hjelp av Butter, men det betyr selvsagt ikke at ikke andre kommer til å gjøre det.

Vår spådom er at noen vil lage pirat-versjoner av Butter når utviklerne har fått løftet versjonsnummeret noe. Hvor lang tid det er snakk om er vanskelig å si, men vi kan ikke se noen grunn til at det ikke skjer før året er omme.

Dette sier utviklerne
Det er også opprettet et forum for Project Butter der utviklerne prøver å svare tidligere Popcorn Time-brukere. Det avsløres blant annet at installasjonsfilene blir gjort tilgjengelig «snart».

Slik forklarer utviklerne prosjektet:

«Hva er Project Butter? Butter er en plattform som gjør det mulig for enhver utvikler, filmskaper, film-studio, distribusjonsselskap eller hvem som helst som er interessert i strømme-teknologi, å bruke teknologien slik de vil.

Hva skjer med Popcorn Time? Popcorn Time sin fremtid er usikker. Vennligst avstå fra å snakke om det, og bruk heller den offisielle nettsider for henvendelser. Når kommer Butter-appen? Butter-programmene lanseres snart

Utviklerne er tydelig fortsatt nervøse for å bli koblet mot Popcorn Time.

Kilder:
Butter Project
Github

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse