Annonse


Nå samler de inn data om norske Popcorn Time-brukere

Det er sannelig ikke lett å være nettpirat om dagen, og nå samles det inn data om flere titalls tusen norske brukere.

Les også: Det er lovlig å strømme piratfilm i Norge.

Halv million brukere
Ifølge nye tall fra TNS Interbuss er det nå over 250 000 nordmenn som bruker den ulovlige strømmetjenesten Popcorn Time. Leder i Rettighetsalliansen og generalsekretær i Norsk Videogram forening, Willy Johansen, sier til Dagbladet at han antar at mørketallet er det dobbelte.

– Vi antar at så mange som opp mot 500 000 nordmenn bruker Popcorn Time og ulovlige andre strømme- og nedlastningssteder, sier Johansen til Dagbladet.

Annonse


Beskytte åndsverk
Bjørgulv Vinje Borgundvaag, statssekretær i Kulturdepartementet, uttalte følgende til NRK:

– For to år siden vedtok Stortinget en lovendring som gir Rettighetsalliansen og de som eier disse åndsverkene rett til å aksjonere, og til å til rettssak for å be om erstatning for misbruk av deres åndsverk. Vi vurderer nå også ytterligere om vi må gjøre flere lovendringer for å beskytte åndsverkene som misbrukes på nettet.

Søksmål?
NRK skriver nå at Rettighetsalliansen har samlet inn data om mellom 50 og 75 000 brukere av tjenesten. Johansen uttaler til NRK at de vurderer å bruke dette til å gå til søksmål mot brukerne, noe Kulturdepartementet gir dem fullt lov til.

– Vi sitter i dag med et register på en del brukere av denne tjenesten i Norge. Dette er et register vi helt legalt kan bruke, og det kan jo hende at noen får seg en liten overraskelse i posten i form av et brev. Utover høsten vil nok noe skje, sier Johansen i en kommentar til NRK.

– Helt greit
Ifølge direktøren i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon, er det Rettighetsalliansen holder på med helt greit.

– I forhold til det lovverket vi har i Norge så har Rettighetsalliansen full rett til å samle inn IP-adresser til brukere av Popcorn Time. Dette er ikke problematisk slik vi ser det, sier Thon til NRK.

Thon legger til at hvis dataen skal brukes må det uansett gjennom en rettssak.

Les også: To menn pågrepet for å ha Popcorn Time-relatert sider.

 

Kilder: NRK, Dagbladet

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse