VARIOUS

Annonse


Kastet Bitcoin-disk på dynga

IT-mannen  James Howells har neppe sin beste dag i dag.

Verd 45 millioner
Han kastet en Bitcoin-utvinningsmaskin på dynga. Det angrer han på nå.

Med dagens Bitcoin-kurs på over 1000 dollar er nemlig innholdet på maskinen verd rundt over 45 millioner norske kroner.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Annonse


Begravet under søppel
Howells maskin ligger begravet under mange meter med søppel, på en søppeldynge på størrlse med en fotballbane i Newport, Wales i Storbritannia.

Howells ryddet på pulten sin på jobben i sommer, og fant en gammel harddisk fra en bærbar Dell som han forlengst hadde kassert.

Inneholdt digital lommebok
Muligens hadde Howell hatt en tanke med å ta vare på harddisken, men denne travle sommerdagen kastet han disken i søpla uten å tenke seg om.

Fredag i forrige uke husket han plutselig at disken inneholdt en digital lommebok med 7500 Bitcoins. Bitcoins han i 2009 hadde kjøpt for om lag en krone stykket.

– Du kjenner kanskje følelsen du får når du hiver noe i søppelbøtte og tenker etterpå at det var en dårlig idé? Akkurat slik har jeg det nå, sier James Howell til den britiske avisa The Guardian.

Veltet saft over den
Howells forteller at han sluttet med Bitcoin-utvinning etter at kjæresten hans hadde klaget over at den gamle Dell-maskinen lagde for mye bråk. Dette fordi Bitcoin-utvinning er krevende for maskinvaren og gjerne fører til ekstra mye viftestøy.

Til slutt tok Dell-maskinen (for øvrig en XPS N1710) kvelden etter at han veltet et glass saft over den. Han åpnet den og tok ut deler han kunne bruke senere, deriblant harddisken med Bitcoin-formuen på.

Nordmann heldigere
Dessverre hadde han ingen backup, verken på nett eller lokalt.

Norske Kristoffer Koch var som kjent betydelig heldigere enn sin britiske kollega. Koch kjøpte Bitcoins for 24 dollar i 2009, og kunne i år innkassere hele 1,1 millioner kroner.