Nå kan du sende BitCoins i stedet for dollar til WordPress.

Annonse


Nå tar de BitCoin

Nett-valutaen BitCoin er ennå ikke gangbar mynt i vanlige nettbutikker. Aksept hos stor aktør Men det kan det komme til å bli snart. For nå har den store, seriøse aktøren WordPress begynt å akseptere BitCoins som betalingsmiddel på lik linje med dollar. WordPress er verdens største web-baserte publiseringssystem for privatpersoner og mindre bedrifter og brukes av et stort antall bloggere verden over. Åpner for lukkede land Utgangspunktet er WordPress gratis, men som så mange andre mer eller mindre idealistiske tjenester på nettet tar de gjerne i mot pengegaver fra brukerne. Det er imidlertid ikke så enkelt, spesielt ikke når de fornøyde brukerne som gjerne vil bidra bor bak valutamurer styrt av regimer som fører et proteksjonistisk pengepolitikk. For eksempel er nettbetalingstjenesten PayPal blokkert av over 60 land i dag. – Vi vil hjelpe, ikke sperre Da kan BitCoins være redningen, mener Andy Skelton i WordPress eierselskap Automattic. – Noen blir blokkert av politiske grunner, andre på grunn av fare for svindel og atter andre av diverse finansielle årsaker. Uansett hva grunnen måtte være, synes vi ikke at en blogger fra Haiti, Etiopia eller Kenya skal ha begrenset tilgang til bloggosfæren på grunn av betalingsforhold de ikke kan kontrollere. Vår oppgave er å hjelpe folk, ikke sperre dem ute, sier Skelton. – Brukes av kriminelle BiTCoin har møtt mye motstand hos de «offisielle» betalingsselskapene. Årsaken er primært påstander om at systemet benyttes av kriminelle. Det er tidligere kjent at gråsone-butikker som selger våpen og rene kriminelle foretak som selger narkotika via nettet har benyttet BitCoin som betalingsmiddel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse