iphone 15 pro lader
Det er ventet hele 40 W USB C-kjapplading med iPhone 16. Bilde: Anker

Annonse


iPhone 16 kan få mye kjappere lading

Rykter fra Kina tyder på at Apples høst-modeller får kjappere lading spesielt med USB C-kabel.

Det blir trolig flere mAh å lade i høst

Kjappladingen økes til 40 W og MagSafe 20 W, en økning fra forholdsvis 27 W og 15. Mobiler som OnePlus har hatt super-hurtiglading i flere år, men Apple har aldri prioritert lade-hastigheter så mye, men har i de siste årene forbedret lade-hastighetene forsiktig. Ryktene gir mening all den tid samtlige modeller, bortsett fra 16 Plus, får større batterier.

Påstanden om økt ladeeffekt gjenoppstår et lignende rykte vi dekket her på MacRumors for nesten et år siden, da det ble rapportert at iPhone 16-serien ville ta i bruk stablet batteriteknologi kombinert med 40W kablet lading og 20W lading via ‌MagSafe‌. Stablede batterier resulterer i høyere kapasitet og lengre levetid.

MacRumors

“Selv eldre iPhone-modeller får kjappere lading med iOS 17.2!,” rapporterte vi i desember:

“At iPhone 15 støtter Qi2 har vi skrevet om før. For dette er de første mobilene på markedet med støtte for den nye trådløse ladestandarden som endelig får standardisert magnet-støtte og trådløs lading med opp til 15 W. Det nye er at iOS 17.2 som nettopp ble lansert i RC-utgave, ofte den siste før den endelige lanseringen som jo allerede er varslet skal skje denne måneden, avslører at også Apples 13. og 14. generasjoner mobiler støtter lade-standarden.