blu-ray
Sony melder de stopper utviklingen og produksjonen av skrivbare Blu-ray disker.

Annonse


Starten på slutten for Blu-ray

Blu-ray kommer ikke til å holde det gående like lenge som disketter.

Blu-ray har maks 125GB lagringsplass

Playstataion 3 (2006) var på mange måter forbruker-startskuddet for lagringsmediet som vant mot HD DVD i 2008. 16 år senere, og det har ikke vært noen nye kamper mellom fysiske lagringsmedier. Faktisk startet Netflix opp med film- og TV-strømming året før, og satte med det startskuddet for en ny æra. Det var på mange måter over for lagringsformatet i forhold til video allerede den gang, bortsett fra entusiaster og Sonys konsoller. Selskapet tilbyr, som Microsoft, Blu-ray og digital-versjoner av sine nyeste konsoller.

Så det er ingen overraskelse at Sony nå varsler at Blu-ray-plater med skrive-funksjonalitet fases ut ved at selskapet verken skal produsere dem eller utvikle ny teknologi innen området. De av dere som bruker Blu-Ray for lagring må derfor hamstre – alle andre kan slappe av inntil videre:

“Vi vil fortsette å selge B2B-produkter, og for forbrukerprodukter vil vi bestemme den spesifikke sluttdatoen i fremtiden gjennom diskusjoner med distribusjonspartnere som masseforhandlere, men vi vil fortsette å selge dem inntil videre.” Du vil derfor fremdeles kunne kjøpe frittstående Blu-ray-spillere, om du er av de som ønsker maks kvalitet.

Tom’s Hardware trekker frem at det ikke er 100 prosent positivt for forbrukere, da disker og SSD-er i snitt holdet det gående i fem år, mens Blu-Ray-plater i flere tiår. Avisen omtaler situasjonen for optiske lagringsmedier som “dyster, i det minste for Sony.” Selskapet er kjent for å lage mange egne lagringsformater (Blu-ray ble skapt i samarbeid med Philips og Pioneer,) så når de mener det er på tide å fase ut deler av teknologien, er det ikke utenkelig andre gjør det samme.