disketter
Japan har endelig kvittet seg med disketter etter en tre år lang kamp.

Annonse


“Vi har vunnet kampen mot disketter!”

Disketter i ulike størrelser har vært på markedet siden sent på 60-tallet. Nå har den japanske staten endelig klart å eliminere all bruk i byråkratiet.

Gikk til krig mot disketter og faks-maskiner

Sony sluttet å produsere tre og en halv tomme-disketter (1,44MB) i 2011, men det tok altså helt til sommeren 2024 før landet helt klart å kvitte seg med samtlige. Men når de først ble ferdige, gikk det fort: helt frem til juni brukte ansatte disketter for å sende inn dokumenter – mer enn 1000 regler og lovverk krevde bruken av det utdaterte lagringsformatet.

Taro Kono er landets “digital minister” som i 2021 “erklærte krig” mot lagringsmediumet. Denne uken kunne han endelig erklære at “vi har funnet krigen mot disketter!” Dessverre ser det ikke ut til at de har klart å kvitte seg med faks-maskiner:

“For eksempel har arbeidsplasser fortsatt å favorisere faksmaskiner fremfor e-post – tidligere planer om å fjerne disse maskinene fra offentlige kontorer ble skrotet på grunn av tilbakevisning,” rapporterer BBC.