elko one
Elko One støtter smarthjemstandarden Matter to år etter lanseringen av standarden.

Annonse


Endelig skjer det noe med «Matter» i Norge

Elko har som de første i Norden lansert en temostat med «Matter»-støtte.

Matter-produkter lar vente på seg etter lanseringen i oktober 2022

Smartshjem-standarden som de store teknologi-selskapene har blitt enige om slik at alt fungerer på tvers av plattformer, har ikke akkurat tatt pusten av forbrukerne med produkt-støtte, men i det minste skjer det noe nå. Det er Elko sin nye One-serie:

– Vi er stolte av å presentere vår nye, brukervennlige termostat med Matter, en fellesstandard som sørger for at enheter fra ulike leverandører i et smarthjem-system kan snakke sammen. Elko One Matter-termostaten gir brukere full kontroll over varmen i hjemmet. Den enkle installasjonen gjør den perfekt for både elektrikere og deres kunder, og de smarte funksjonene gir en behagelig og energieffektiv opplevelse, uttaler Therese Lund, ansvarlig for lanseringen av ELKO One i en pressemelding.

Og hele poenget med Matter er eksemplifisert med den nye termostaten som kan stemmestyres, eller styres med app, med både iPhone og Android.

Matter-standarden er utviklet gjennom et samarbeid mellom ledende teknologiselskaper og formalisert gjennom alliansen Connectivity Standard Alliance (CSA), tidligere kjent som Zigbee Alliance. Ledet av bransjegiganter som Apple, Google, Amazon, Samsung og Schneider Electric, markerer Matter at Google og Apple for første gang har gått sammen om en felles teknologisk satsning.

Elko
– Vår nye termostat i ELKO One-serien, er basert på Matter, en fellesstandard som sørger for at enheter fra ulike leverandører i et smarthjem-system kan snakke sammen, påpeker Therese Lund i ELKO.

Opptil 3680 Watt

For å koble ELKO One Matter-termostaten til resten av utstyret i et smarthjem-system, kan man bruke en hub, som er hjernen i smarthjem-systemer.

Annonse


Med sin 16 Ampere bryteevne kan termostaten håndtere belastninger på opptil 3680 Watt. Man kan velge mellom romføler, gulvføler eller maksvokter.

Elko

– Den store fordelen til denne termostaten er at den kan integreres i Matter-kompatible smarthjem-systemer som brukere allerede har, som for eksempel Apple Home Kit, Google Home, Amazon Alexa og Homey. Hele familien kan styre termostaten med sin foretrukne stemmeassistent, enten de bruker Android eller iPhone, utdyper Lund. – Pass på at både HUB og mobil er oppdatert før du legger til termostaten for et smidigere oppsett, legger hun til.

Hva angår utrullingen av Matter-standarden er en av årsakene til treg utrulling svak støtte for smarthjemprodukter. I oktober i fjor skrev vi nemlig om 1.2-oppdateringen til Matter som legger til støtte for mange flere produkt-kategorier utover kun dørlåser og lys:

  • Robotstøvsugere
  • Kjøleskap
  • Vaskemaskiner og oppvaskmaskiner 
  • Røyk- og CO-alarmer
  • Luftkvalitetssensorer
  • Luftrensere
  • Klimaanlegg
  • Vifter