mattererlansert
Matter er offisielt lansert. Nå er det bare å vente på utstyret. Apple har støtte fra og med iOS og iPadOS 16.1 som lanseres senere denne måneden.

Annonse


Startskuddet for den nye smarthjem-standarden har gått

“Den nye standarden alle venter på kommer trolig neste måned,” meldte vi 15. september. Nå har det altså skjedd, to år etter den opprinnelige planen.

Nå har startskuddet offisielt gått

Connectivity Standards Alliance bekrefter at de i dag har lansert Matter 1.0.

Apple har bakt inn støtte i iOS og iPadOS 16.1, og standarden har begynt å poppe opp på Android.

Matter 1.0-standarden handler om mer enn bare spesifikasjoner, og lanserers med test-scenarioer og omfattende testverktøy for Alliance-medlemmer og et globalt sertifiseringsprogram som inkluderer åtte autoriserte testlaboratorier som er klar til å teste ikke bare Matter, men også Matters underliggende nettverksteknologier som Wi-Fi og Thread.

Connectivity Standards Alliance

Dette er fordelen

“Wi-Fi gjør at Matter-enheter kan samhandle over et lokalt nettverk med høy båndbredde og lar smarthjemenheter kommunisere med skyen,” forklares det i pressemeldingen som også avslører at Thread-teknologien “gir et energieffektivt og svært pålitelig mesh-nettverk i hjemmet.”

Annonse


I første rekke brukes standarden av enheter som lys og annet elektrisk, AC-systemer, sikkerhetssystemer og dør-låser samt TV-er og kontrollere.

Med støtte fra selskap som Apple, Amazon og Google, og med totalt over 280 selskap ombord, så vil dette gjøre det enklere å utstyre hjemmet og å styre det, også på tvers av enheter.

Annonse