iphonebetaharmatter
Matter-standarden lanseres trolig i oktober, det er i det minste da det gir mening at iOS og iPad 16.1 lanseres. iPadOS 16 ble aldri lansert for allmenheten da Apple trenger mer tid til å jobbe med Stage Manager - det gir mening at arbeidet er ferdig innen det kommer nye iPad-er neste måned.

Annonse


Den nye standarden alle venter på kommer trolig neste måned

Apple har kort tid etter iPhone 14-pressekonferansen og den påfølgende lanseringen av iOS 16, lansert iOS 16.1 beta 1 til utviklere og andre utviklerbeta av iPadOS 16.1 og ditto ny macOS Ventura test-versjon.

Endelig får både iPhone og Android Matter

16.1 lanseres til iPadOS i oktober, det er rimelig sikkert da det kommer nye iPad-er og MacBook Pro med M2-brikker på denne pressekonferansen.

Som allerede nevnt er det mye som ikke er på plass ved lanseringen av iPhone 14-serien på fredag, men en av tingene som i det minste kommer i 16.1 er integrasjon av Matter, den nye standarden for kommunikasjon mot smarthjem-produkter. Matter-innstillingen er å finne i generelt-delen av innstillingene.

Innstillinger for Matter poppet denne uken også opp for visse Android-brukere. Tjenesten er foreløpig i lukket beta hos Google.

Annonse


En annen liten nyhet i iOS 16.1 er at også iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone XR og iPhone 11 aktivere alltid-på-visning av batteriprosenten. Det er bare å takke gudene hos Apple.

En annen, fordi den ikke kommer til Norge, er inkluderingen av grønn lading.

Dette er Matter

“Matter er navnet på den nye smarthjem-standarden som Amazon, Apple, Comcast, Google, SmartThings og Connectivity Standards Alliance nå har blitt enige om. Arbeidsnavnet var “Project CHIP” (“Project Connected Home over IP”).

Matter er en forent IP-baserte tilkoblingsprotokollen bygget på velprøvde teknologier, som hjelper til med å koble sammen og bygge pålitelige og sikre IoT-økosystemer. Den nye teknologien er en royalty-fri tilkoblingsstandard muliggjør kommunikasjon mellom et bredt spekter av smarte enheter. Matter er også et godkjenningsstempel som sikrer at enhver enhet bygget på denne standarden er pålitelig av natur, sikkert av design og skalerbar-kompatibelt.

Connectivity Standards Alliance

Bransje-organisasjonen mener standarden har følgende fordeler:

  • Enkelhet – Enkel å kjøpe og bruke. Forenkle tilkoblede opplevelser.
  • Interoperabilitet – Enheter fra flere merker jobber sammen. Gir større kompatibilitet.
  • Pålitelighet – Konsekvent og responsiv lokal tilkobling.
  • Sikkerhet – Opprettholde sikre forbindelser. Robust og strømlinjeformet for utviklere og brukere.
  • Fleksibilitet – Matter gjør det enkelt for brukere å sette opp og kontrollere enhetene sine med flere økosystemer samtidig.

Annonse