ios 17
iOS 18 sitt nattmodus blir mer avansert: også app-ikonene dempes med moduset aktivert, men det spørs om det vil fungere på annet enn Apples egne apper.

Annonse


To nye iPhone-avsløringer

Det er et par ekstra avsløringer til før Apple sitt store event 10. juni 19:00. Du følger alle avsløringene fortløpende hos ITavisen.

To store kontrollpanel-forbedringer

I tilegg bør du lese deg opp på alt som kommer til iOS 18 i form av AI-funksjoner: vi har listet opp alle av dem. Men denne gang er det, heldigvis, ikke AI det skal handle om (det kan bli litt mye,) men to fine nye forbedringer til Apple sitt mobil-OS.

Først: kontroll-senteret. Mark Gurman rapporterer at man i den nye versjonen vil kunne ha flere sider i kontroll-panelet der brukeren i tillegg vil kunne plassere innstillings-snarveiene der de ønsker. Slik det er nå kan man bare aktivere og deaktivere utvalgte innstillinger. Dessuten vil et nytt musikk-widget og et oppdatert grensesnitt for å styre smarthjem-dingser. Dette blir bare spekulasjoner, men det hadde vært fint om tredjeparts-apper også kunne få lov å ta seg til rette i hurtig-kontroll-panelet.

Bilde: Apple

Bedre nattmodus

Også er det MacRumors som har et siste scoop før det store eventet: når nattmodus er aktivert vil også app-ikoner bli mørkere. Visstnok vil dette i utgangspunktet kun fungere med Apples egne apper, noe som kanskje vil servere et noe rotete grensesnitt? Ikke vet vi, men håpet er at tredjeparts-apper får tilgang til et API slik at alle ikoner ser like ut på hjem-skjermen.

Denne avsløringen gir mening fordi vi flere ganger har hørt fra Gurman at man vil kunne farge-gruppere app-ikoner i forhold til hva de brukes til; arbeid, spill, kamera osv.