justin long
Justin Long veiver bort macOS-varsler i en ny reklame fra Qualcomm. Det er ikke kjent om dette er første ledd i en større markedsføringskampanje med Long. Bilde: Qualcomm/YouTube

Annonse


Husker du ham?

Skuespiller Justin Long var i midten av 2000-tallet “ansiktet til Mac” i de populære reklamevideoene der Apples maskin var kul, og Windows ble fremstilt som en grå kontorpult eksemplifisert av skuespiller John Hodgman.

“What? Things change”

Men Long er skuespiller og går dit pengene er, inkludert til Huawei i 2017 og senere Intel i 2021. Nå er han tilbake i en kort reklamesnutt for Qualcomm som jo er aktuelle med Snapdragon X-maskiner i samarbeid med Microsoft. De første maskinene kommer på markedet 18. juni, inkludert her hjemme der Elkjøp er en av partnerne:

I reklameklippet, som treffer godt, sitter Long “hjemme” og blir bombardert av varsler i macOS. Her må vi innrømme Qualcomm treffer godt: varselsenteret i Apples Mac-operativsystem kan ofte bli i overkant og er omtrent like masete som den i Windows 11. Men dette endrer seg visstnok med disse nye Copilot+-maskinene i kombinasjon med Windows 11 24H2 som lanseres senere i sommer, uten at vi vet hvordan Microsoft gjør dette bedre i kombinasjon med de nye brikkene.

Apple kommer helt sikkert også til å ta grep, da det allerede er avslørt en rekke AI-funksjoner til iPhone 15 Pro med iOS 18.