Spotify
Spotify snur og gir pengene tilbake, 89,99 dollar, for Car Thing-kundene.

Annonse


OPPDATERT: Spotify snur, gir pengene tilbake

Spotify kom ingen vei med “Car Thing.”

Først publisert 24 mai

Oppdatert, 30. mai, 20:56:

Spotify har valgt å gi pengene tilbake til Car Thing-eiere. Avgjørelsen kommer omtrent samtidig med at «U.S. District Court for the Southern District of New York» opprettet et massesøksmål mot selskapet. Det nevnes ting som feilaktig markedsføring av et produkt som skulle ende opp ikke-fungerende etter kort tid. Andre punkt går på at Spotify opprinnelig ikke ønsket å refundere pengene, men nå kan det derfor strykes. Det gjenstår å se om massesøksmålet opprettholdes.

Annonse


Ovenfor TechCrunch ønsker ikke Spotify kommentere søksmålet av juridiske årsaker, og uttaler følgende:

“Målet med vår Car Thing-utforskning i USA var å lære mer om hvordan folk lytter i bilen. I juli 2022 kunngjorde vi at vi ville stoppe videre produksjon, og nå er det på tide å si farvel til enhetene helt. Brukere har frist til 9. desember 2024 til alle Car Thing-enheter blir deaktivert. For å lære mer om alle måtene du kan fortsette å lytte til Spotify i bilen, sjekk ut For The Record.»

Kundene håper Spotify gjør den åpen kildekode

Vi skrev om bil-dingsen våren 2019: “Enheten kobles til bilen og brukerens telefon over Bluetooth. Man kan aktivere assistenten ved å si «Hey, Spotify», for deretter å be om at en sang skal spilles av. Ettersom «Car Thing» knyttes opp mot brukerens Spotify-konto får man også tilgang til egne spillelister.”

Deretter fulgte vi opp med en oppdatering i april 2021 i forhold til en ny funksjon. Men allerede juli 2022 kom det negative nyheter for fans av produktet, om det var noen av dem: “Spotify har gitt opp noe du kanskje aldri har hørt om,” rapporte vi den gang. Det er nå to år siden, og vi trodde ikke det noe igjen å ta livet av. I tillegg til prisen måtte kundene som ønsket å bruk dingsen ha premium-abonnement.

Men det er det, for nå varsler Spotify offisielt at 90 dollar-produktet fra og med 9. desember 2024 ikke lenger kommer til å fungere – kort fortalt: dingsen blir søppel rett før julaften.

Spotify sier at de ønsker å “strømlinjeforme produkttilbudet” som årsak:

“Vi avvikler Car Thing som en del av vår pågående innsats for å strømlinjeforme produkttilbudet vårt. Vi forstår at det kan være skuffende, men denne beslutningen lar oss fokusere på å utvikle nye funksjoner og forbedringer som til slutt vil gi en bedre opplevelse for alle Spotify-brukere.”

Vi anbefaler å tilbakestille Car Thing til fabrikkinnstillingene og kaste enheten på en sikker måte i henhold til lokale retningslinjer for elektronisk avfall. Kontakt din statlige eller lokale avfallsavdeling for å finne ut hvordan Car Thing skal kastes eller resirkuleres i samsvar med gjeldende lover og forskrifter.

Spotify