roam 2
Sonos Roam fra 2021 har minst to åpenbare feil alle håper oppfølgeren fikser. Roam 2 lanseres trolig i juni.

Annonse


Nå er håpet “Roam 2” retter begge feilene

The Verge sin historie med å lekke Sonos-produkter fortsetter.

Artikkelen inneholder en annonselenke

Oppfølgeren er på vei med viktige forbedringer

Avisen har allerede nevnt nye Roam 2 i forbindelse med lekkasjen av hodetelefonene Ace som lanseres neste måned, trolig for drøye 5000 kroner. Samtidig har Sonos lansert sin oppdaterte app du kan lese mer om.

Men så var det Roam-serien da, selskapets aller minste høyttaler. Det mest oppsiktsvekkende i Ace-lekkasjen der Roam 2 “var med på kjøpet,” er at den lille reise-høyttaleren ikke har et oppdatert Era-design, men beholder sylinder-designet kjent fra den første generasjonen lansert i mars 2021.

Annonse


Spar tusenlapper på Sonos

To store problemer

Da vi testet den i april samme år var vi meget positive og ga den 9 av 10 poeng: “Sonos Roam er så liten og nett at du ikke trenger å vurdere om du skal ta den med på tur. Likevel har den overraskende god lyd. Som en del av Sonos’ økosystem blir høyttaleren dessuten et fint tilskudd til hjemmet.”

Men høyttaleren har også vist seg å by på problemer for visse eiere, inkludert en ustabil batterilevetid, kronglete Bluetooth-parring og en av- og på-knapp som ikke alltid lystrer.

Derfor forblir knappene fysiske

The Verge har altså skaffet til veie bilder av Roam 2 som de omtaler som en “karbon-kopi” av originalen, men det er forbedringer å finne: blant annet en dedikert Bluetooth-knapp slik at man kan parre mot mobilen uten å gå gjennom hele WiFi-oppsettet via Sonos-appen. Som påpekt av avisen: ingen andre høyttalere på markedet krever slikt, så dette er en nødvendig forbedring.

Det er ingen kapasative knapper på høyttaleren som på Era-produktene, men igjen så gir det noe mening da mange av kundene bruker høyttaleren i dusjen: da gir kun fysiske knapper mening.

Annonse