smart iptv
Smart IPTV er en app til omtrent samtlige moderne TV-er med OS som støtter Play Store. Nå har flere ISP-er i Spania blokkert tilgangen til domenet.

Annonse


Blokkerer IPTV-app

En rekke europeiske land har økt kampen mot IPTV-strømming, og denne gang er reaksjonen å blokkere en app som ikke inneholder noe som er ulovlig.

Har over 500 000 nedlastinger

I tillegg til England og Italia, har Spania nå valgt å blokkere tilgangen for befolkningen til å laste ned “Smart IPTV.” Som navnet tilsier skjønner alle hva appen er ment å gjøre, men det betyr ikke at appen i seg selv er ulovlig. Det er i det minste hva som har vært tradisjonen i de aller fleste land.

Men Spania har valgt en annen linje med det resultat at ISP-er der blokkerer tilgangen til å laste ned appen som fungerer på smart TV-er fra LG, Samsung og Android TV-bokser:

Bilde: Smart IPTV

“Tillater forbruk”

Som påpekt av TorrentFreak er det et oppsiktsvekkende grep, da det kommer klart frem i omtalene av produktet at TV-appen i seg selv ikke inneholder piratinnhold eller pekere til det, kun støtte for spillelister som potensielt kan innehold en adresse som serverer IPTV-piratstrømmer.

Annonse


«Det er viktig å merke seg at alle disse spillerapplikasjonene tillater forbruk av en utallig mengde audiovisuelt innhold som sport, filmer, serier TV-kanaler osv. Med andre ord påvirker dette problemet underholdningsindustrien generelt,” heter det i klagen fra “LaLiga.” Merk bruk av “tillater forbruk.” Dette er trolig det eneste de har å stå på juridisk med potensiell hjemmel i at apper som dette aktivt må blokkere spillelister – en jobb som vil være like vanskelig som å stoppe torrent-filer fra å spres.

Utvikleren varsler allerede på forsiden at appen ikke serverer TV-kanaler. Bilde: Smart IPTV

“Ingen varslet meg”

Til TorrentFreak uttaler eieren av Smart IPTV at to av domene har vært blokkert av flere ISP-er i Spania siden 12. april. Personen bak appen uttaler at de ikke ble varslet på forhånd, og bekrefter at blokkeringen er på domenenivå:

“Jeg har ikke mottatt noen korrespondanse fra tjenestemenn eller Internett-leverandører, jeg begynte bare å motta meldinger fra sinte brukere fra Spania om at de ikke fikk tilgang til nettstedet. Jeg snakket med et par av dem, og det viste seg at blokkeringen er på domenenivå, der Internett-leverandører omdirigerer ved hjelp av 451 HTTP-feil, som også forårsaket SSL-sertifikatfeil for de som bruker HTTPS.”

Planen fremover, fordi appen er koble til domenene som er blokkert, er å legge til rette for oppdateringer rett til TV-ene sitt OS. Nå venter han bare på at app-butikkene skal godkjenne oppdateringene. Manuelle installasjoner fungerer fremdeles, og eneste måte for TV-er som er rundt 10 år og eldre, men oppdateringer av appen via app-butikkene vil ikke fungere på disse og vil derfor ikke fungere lenger nettopp fordi domenene er blokkert.

Annonse