premier league pirat
Hundrevis av domener med millioner av besøkende i måneden serverer "Premiuer League" ovenfor pirat-tittere. Nå tar den engelske ligaen grep for å avsløre nettverkene og kundene.

Annonse


“Premier League” vil avsløre pirater

Flere land skrur opp varmen under føttene til IPTV-pirater og pirat strømme-nettsider.

Øker fokuset på IPTV og pirat-strømming

“Italienske IPTV-pirater risikerer bøter opp til 58 000 kroner, og nå går de etter kundene også og ikke bare leverandørene,” skrev vi 18. mars. Det spesielle er at italienske kommunikasjonsmyndighetene varsler bøter, og det ikke bare til selskaper som tilbyr ulovlig strømming av direkte-TV, men også til kundene som betaler for det ulovlige innholdet, spesielt fotball.

Og nå er det også aktivetet i England der “Premier League” er det “alle” vil ha tilgang til, men som er dyrt å se på direkte. Tittere fra hele verden ønsker tilgang til den engelske ligaen.

Ønsker at ISP skal gå etter piratene

Nå ønsker “Premier League” at GoDaddy skal avløre fotball-fans som ser på pirat-strømmer av fotballkamper: “Informasjonen, inkludert IP-adresser og betalingsinformasjon, kan hjelpe til med håndhevelse. I tillegg ønsker Premier League at GoDaddy skal ta grep mot disse bruddene, men så vidt vi vet har det ikke skjedd ennå,” rapprterer TorrentFreak.

Annonse


“Premier League vil at domeneregistratoren GoDaddy skal identifisere personer knyttet til dusinvis av strømme-domener for piratsport som sender direkte fotballkamper. Informasjonen, inkludert IP-adresser og betalingsinformasjon, kan hjelpe til med håndhevelse,” oppsummerer TorrentFreak.

Reiste til California

Representanter for den engelske toppligaen dro nylig til en føderal domstol i California i håp om å kunne avdekke hvem som drifter en rekke domener som serverer pirat-innholdet på nettsider. Forsøket går ut på å gå via GoDaddy skal overlevere all informasjon vedrørende de aktuelle domenene. Det er snakk om en rekke tjenester med flere hundre domene-navn og millioner av månedelige tittere.

“Et produkt kjøpt på vegne av Premier League ble funnet å gi tilgang til over 1700 kanaler, inkludert 75 som tilbyr direktesendte sportssendinger. Operatørene har vært veldig nøye med å skjule sin plassering og identitet, Premier League knytter dem til Hong Kong og Kina,” heter det i en rapport.

I et brev til GoDaddy fra “Premier League” heter det blant annet:

“GoDaddy bes om å fjerne eller deaktivere tilgang til Premier Leagues opphavsrettsbeskyttede verk, som, basert på bruddet som har skjedd til dags dato gjennom nettsidene og domenenavnene identifisert ovenfor, vil fortsette å bli krenket på samme måte gjennom hele Premier League-sesongen. I tillegg er dt vedlagt en stevning i henhold til 17 U.S.C. § 512(h) som instruerer GoDaddy om å gi Premier League tilstrekkelig informasjon til å identifisere de påståtte overtrederne som er knyttet til disse nettstedene og domenenavnene, inkludert de som finnes i backend-lenkene.”

GoDaddy vil neppe ta ned domener uten å bli beordret til det av retten, men stevningen om å få utlevert informasjon om konto-eier er allerede godkjent.

Annonse